Impluz en het Sociaal wijkteam  houden een bijeenkomst over het puberende brein.
Impluz en het Sociaal wijkteam houden een bijeenkomst over het puberende brein. (Foto: )

Alles over het puberende brein in bijeenkomst Sociaal wijkteam

Zwolle - Pubers. Regelmatig zijn ze opstandig, hangerig, lui, brutaal, gaan ze laat naar bed, experimenteren ze… Zaken waar iedere ouder en begeleider wel tegenaan loopt. Waar komt dit gedrag vandaan? En hoe kunnen ouders en verzorgers er het beste mee omgaan? Vragen die centraal staan tijdens de bijeenkomst Het Puberende Brein, op dinsdag 30 oktober.

Tijdens de puberteit verandert er veel in het hoofd van jongeren. Gastspreker Rolf Tebbens, orthopedagoog en trainer coach bij Impluz, vertelt die avond daarover. Hij legt uit hoe jongeren zich ontwikkelen en waarom ze zich zo gedragen. Ook geeft hij handige tips, waar bezoekers thuis gelijk wat aan hebben.

Na afloop van de bijeenkomst kunnen vragen aan Rolf Tebbens worden gesteld. Ook kunnen bezoekers in gesprek met de sociaal werkers van het Sociaal wijkteam.

Impluz en het Sociaal wijkteam (swt) organiseren de bijeenkomst. Regelmatig organiseert het Sociaal wijkteam gratis gespreksgroepen voor ouders van pubers.

De bijeenkomst is in Wijkcentrum Holtenbroek aan de Bachlaan en duurt van 19.30 tot 21.30 uur. De toegang is gratis. Aanmelden kan via www.swtzwolle.nl/puberendebrein.

Joop de Haan
Meer berichten