Het Café Theater Festival wordt voor het eerst gehouden in Zwolle. (foto: Tom Philip Janssen)
Het Café Theater Festival wordt voor het eerst gehouden in Zwolle. (foto: Tom Philip Janssen) (Foto: Tom Philip Janssen)

Het Café Theater Festival in acht Zwolse kroegen

Zwolle - In het weekend van 12, 13 en 14 oktober vindt er in Zwolle voor het eerst een echt locatietheaterfestival plaats. Acht jonge makers en acht Zwolse café's bundelen hun krachten en zorgen voor een bomvol, interessant en vermakelijk theaterweekend. Het café is onderdeel van het decor en als toeschouwer zit je midden in de voorstelling.

Acht Zwolse cafés stellen hun zaak beschikbaar voor een weekend vol theater. 't Swolsch Café, The Livingroom, Café Foyé, 't Kroegje, De Tagrijn, 't Beugeltje, Het Vliegende Paard en de Gezelligheid trakteren hun bezoekers op hilarische, ontroerende en soms muzikale voorstellingen die gemiddeld twintig minuten duren. Na afloop kan het publiek geld doneren, de theatermakers spelen namelijk voor de pet.

Café The Livingroom fungeert als het festivalhart. Hier is de opening, de prijsuitreiking en vindt elke avond de afterparty plaats. Zo kan men dansend met een biertje in de hand op weg naar de volgende festivaldag. De opening van het festival is vrijdag 12 oktober om 17.00 uur. De acht gezelschappen laten een korte pitch zien van hun voorstelling, de jury wordt voorgesteld en het weekend wordt feestelijk afgetrapt.

De gezelschappen komen voor een groot gedeelte uit Zwolle en zijn soms samengesteld voor deze speciale gelegenheid. Het programma en de deelnemende gezelschappen staan op de website.

www.cafetheaterfestival.nl

Joop de Haan
Meer berichten