De training 'Vind je passie' van Marieke Dokter (links) en Janine te Winkel draait om energie. (foto: Sigrid Aalfs)
De training 'Vind je passie' van Marieke Dokter (links) en Janine te Winkel draait om energie. (foto: Sigrid Aalfs) (Foto: )

Passie, en dus energie, vinden

'Vind je passie' is een training die draait om te onderzoeken waar iemand energie van krijgt. "Het is een training waarbij je stil staat bij datgene wat echt bij je past, en wat jij echt wilt," vertellen trainers Janine te Winkel en Marieke Dokter. "De training is inzetbaar voor mensen die werken, en die het eventueel daar willen inzetten, als ook voor mensen die het in de privésfeer willen gaan gebruiken. Het start bij 'wie ben ik', en het eindigt bij 'wat wil ik,'" vertellen Janine en Marieke.

(door Sigrid Aalfs)

 Passie is bevlogenheid, iets waar iemand enthousiast van wordt, iets wat energie geeft, wat vanzelf gaat.

"Het is belangrijk dat je je passie vindt, want dan kom je beter in je vel te zitten en ben je meer in balans. Je kunt dan meer aan, je voelt je gelukkiger, en dit straalt af op je omgeving," zegt Te Winkel.

Biografisch werken is een onderdeel van de training; waar kom ik vandaan, waar sta ik, hoe maak ik keuzes, waar krijg ik energie van. Het draait vooral om het laatste: 'Waar krijg ik energie van?' "De deelnemers onderzoeken dat door te kijken naar heden en verleden, en maken zo de balans op om van daaruit verder te kijken. Het is zo, dat wat bij je past, dat je daar energie van krijgt. In deze tijd hebben veel mensen het druk, er is veel afleiding onder andere in de vorm van sociale media, je gaat misschien gemakkelijk op in de wereld om je heen, maar sta je nog wel eens stil bij wie je zelf bent?" legt Te Winkel uit.

"Veel van je gedrag gebeurt onbewust, " vult Dokter aan. "Het gaat erom je bewust te worden van wat je aan het doen bent; daar staan we bij stil in de training. Heb het lef daarvoor tijd, rust en aandacht te nemen. In de training krijg je inzicht in jezelf, in datgene wat je leuk vindt, en waar je energie van krijgt. En daarmee ook een concreet doel in werk of privé waar je mee aan de slag kunt."

De Vind je passie -training is geschikt voor ieder wie zich afvraagt of je wel doet waar je energie van krijgt, en voor ieder die zich bewust wil worden van zijn of haar passie. De training is een combinatie van vier trainingsochtenden als groep, en twee individuele gesprekken. "Omdat het deels in groepsverband is, is het een unieke combinatie waarin de deelnemers van elkaar kunnen leren," legt Te Winkel uit.

De training is door de twee trainers zelf opgezet, en wordt jaarlijks gegeven. Voor meer informatie; marieke@ziemarie.nl en info@janinetewinkel.nl. Meer informatie is ook te vinden op de website van Janine en Marieke.

De vier trainingsochtenden zijn op vrijdag 2 en 23 november, 14 december en 11 januari, telkens van 9.30 tot 12.30 uur. Daarnaast zijn er twee individuele coachgesprekken. Er is plek voor maximaal acht deelnemers.

www.janinetewinkel.nl en www.ziemarie.nl

Joop de Haan
Meer berichten