Dierenartsen Mout Mocking en Rolf Bos. (foto: Frans Paalman Zwolle)
Dierenartsen Mout Mocking en Rolf Bos. (foto: Frans Paalman Zwolle) (Foto: Frans Paalman)

Stadsdierenarts gaat feestelijk open

Zwolle - Sommige baasjes moesten even wennen toen de rode letters op de gevel van hun dierenarts opeens blauw waren. De vertrouwde dierenkliniek De 5 Olifanten die al sinds 2003 aan de Zerboltstraat 61a zit, veranderde deze zomer in de Stadsdierenarts Zwolle. Zaterdag 6 oktober is er een officiële opening.

door Annelynn Kooistra

 "We gaan samenwerken met Rolf Bus van de Stadsdierenarts," vertelt Mout Mocking, dierenarts bij de praktijk. "We nemen afscheid van de naam De 5 Olifanten, maar kijken vooral uit naar deze leuke verandering." Dierenarts Rolf Bus is het hier mee eens: "In deze praktijk vind je een ontzettend hoge kwaliteit en nauwkeurigheid en dat wordt nu gecombineerd met service aan huis. Twee krachten gebundeld."

De Stadsdierenarts Zwolle biedt namelijk een laagdrempelige mobiele service aan. Rolf: "We hebben twee bussen waarmee we naar de baasjes thuis rijden. Ideaal als je huisdier snel gestrest raakt, jezelf slecht ter been bent of je geen tijd kunt vinden om naar de praktijk te komen." Thuis is er veel mogelijk. "We komen onder andere langs voor onderzoeken, vaccinaties en chippen. Ook medicijnen brengen we mee." Bij euthanasie kan de dierenarts ook thuis komen. "Vaak is het prettig voor huisdier en baasje om in een vertrouwde omgeving te zijn. Ook is er op die manier meer ruimte en tijd."De praktijk laat graag tijdens de feestelijke opening zien wat ze te bieden hebben. Zaterdag 6 oktober tussen 10.00 en 13.00 uur is iedereen welkom. Mout: "Tijdens de opening is er van alles te doen. Eigenaren kunnen hun hond of kat voor 7,50 euro laten chippen en er is een knuffelspreekuur. Ook komt er iemand een demonstratie geven met een hulphond. En neem gerust de eigen hond mee om mee te doen aan een leuke demo."

stadsdierenarts.nl

Joop de Haan
Meer berichten