ZwolleDoet! start met de training voor mantelzorgers 'In evenwicht met jezelf'.
ZwolleDoet! start met de training voor mantelzorgers 'In evenwicht met jezelf'. (Foto: )

ZwolleDoet!: Van Stadshagenrun tot training voor mantelzorgers

Zwolle - In Zwolle worden vele activiteiten mogelijk gemaakt door vrijwilligers. ZwolleDoet! presenteert op www.zwolledoet.nl enerzijds het aanbod van vrijwilligers en anderzijds de vacatures van organisaties die vrijwilligers zoeken.

Stadshagenrun

De EP Stadshagenrun die op zaterdag 20 oktober wordt gehouden, zoekt vrijwilligers. Er zijn verschillende klussen waar de organisatie mensen bij kan gebruiken, zoals het opbouwen of afbreken, fruit verzorgen voor de hardlopers en als parcourswacht optreden.Meer informatie op www.zwolledoet.nl/vacatures, trefwoord 'Stadshagenrun'.

Chauffeur Hebbus!

Als chauffeur/bijrijder bij Hebbus! levert een vrijwilliger de verkochte goederen af bij klanten. Ook haalt hij haal goederen op die aan Hebbus! zijn gedoneerd en maakt je een goede inschatting van de geschiktheid van deze goederen. De vrijwilliger heeft een rijbewijs en is fysiek in staat om meubels te tillen en te verplaatsen. Meer informatie via www.zwolledoet.nl/vacatures, trefwoord 'Hebbus'.

Depressie bij je naaste, hoe ga je hiermee om?

Normaal gesproken wisselt je stemming door de dag heen voortdurend, soms zelfs binnen een paar minuten. Dan voel je je weer vrolijk of uitgelaten, dan weer even verdrietig of somber. Een depressie is daar de overtreffende trap van en niet voor een paar minuten maar vaak veel langer. Wanneer je naaste een depressie heeft kan dit weerslag hebben op jullie relatie en/of op het gezin. Hoe kan jij als naaste hier mee omgaan?

In de themabijeenkomst van Steunpunt Mantelzorg legt Dominique Bekke van Impluz uit wat een depressie is, geeft antwoord op vragen en deelt handige tips. Aanmelden via www.zwolledoet.nl/agenda. De bijeenkomst is bij ZwolleDoet!, Burgemeester Drijbersingel 11 op dinsdag 30 oktober van 19.30 uur tot 21.00 uur.

Start training 'In evenwicht met jezelf'

Het mantelzorgen voor een ander heeft positieve maar ook negatieve kanten. Soms kan de zorg je zo in beslag nemen dat het moeilijk valt te combineren met het gezin, een betaalde baan, vrijwilligerswerk of hobby's. Het is dan van belang om stil te staan bij de vraag: 'Wat heb ik nodig om de zorg vol te houden?'. In deze training van Steunpunt Mantelzorg wordt daarbij stilgestaan. Meer informatie op www.zwolledoet.nl/agenda. De training is donderdag 1, 8, 15 en 22 november van 18.30 tot 21.30 uur bij ZwolleDoet!, Burgemeester Drijbersingel 11.

Joop de Haan
Meer berichten