Regenboogfestival met workshops en film

Zwolle - De gemeente Zwolle, provincie Overijssel, Deltioncollege, COC Zwolle, Natuurlijk Samen en Artikel 1 Overijssel houden donderdag 18 oktober het Regenboogfestival.

Dit festival, dat precies één week na Coming -Out Day plaatsvindt, staat geheel in het teken van diversiteit. Iedereen die geïnteresseerd is, of beroepsmatig met dit thema te maken heeft, is uitgenodigd. 

Bezoekers kunnen tijdens het festival meedoen aan verschillende workshops over religie & LHBTI, Sport & LHBTI, Roze Ouderen en veiligheid & LHBTI. Politicoloog en jongste opniniemaker van Nederland Mounir Samuel is de dagvoorzitter. 
   
Op het festival wordt de film 'Anders' vertoond, daarna volgt een gesprek met de regisseur  Reinout Hellenthal. De film gaat over een jongen van het platteland die worstelt met zijn seksuele geaardheid. 'Anders' is bekroond met veel internationale prijzen.  

Programma 
12.15 uur Inloop met lunch 
13.00 uur Plenaire opening door Bert Beun (voorzitter College van Bestuur Deltion). Regenboogvisie van Andries Heidema (Commissaris van de Koning) en Klaas Sloots (wethouder gemeente Zwolle). 
13.45 uur Pauze 
14.10 uur Eerste ronde workshops 
15:00 uur Tweede ronde workshops 
16:00 uur Vertoning van de film 'Anders' en gesprek met regisseur Reinout Hellenthal 
16.45 uur Plenair delen, leren en afsluiten en overhandiging van handreiking Natuurlijk Samen voor Veilige Wijken voor gemeenten en bewoners  
17.15 uur borrel

Aanmelden kan tot vrijdag 12 oktober via www.zwolle.nl/aanmeldingsformulier-regenboogfestival Op deze pagina staat ook meer informatie over de workshops. Deelnemen is gratis.


 

Joop de Haan
Meer berichten