'Bewust leven en zijn wie je bent'

Zwolle - Margreet Menkveld is een eigen praktijk begonnen voor bewustzijnsontwikkeling: UniOdi. "Ik coach mensen op het bewust ontwikkelen van hun zijnskwaliteit. Door inzicht te verkrijgen in wie je werkelijk bent, ontstaat ruimte om vanuit jouw essentie te veranderen wat je wilt veranderen."

"We leven in een maatschappij met ontzettend veel mogelijkheden", legt Margreet uit. "Er is veel ontwikkeld en veel in ontwikkeling. Zoveel te zien, te beleven, te creëren en aan te gaan, dat het tegelijk erg lastig kan zijn te kiezen wat werkelijk bij jou past. Sociale druk vanuit werk, opleiding, relatie of familie kan daarin ook nog eens een belangrijke rol spelen. Wie ben jij werkelijk in dit alles en hoe geef jij hier vorm aan?"

Om mensen daarbij te begeleiden is Margreet Menkveld haar eigen praktijk gestart. In deze praktijk coacht ze mensen in het bewust ontwikkelen van hun zijnskwaliteit. Wat dat is? "Bewust inzicht hebben in je essentie, kracht en talenten. En weten hoe je van daar uit jouw essentie vorm kunt geven. Dat geeft energie. Je voelt je eigen kracht weer en er ontstaat ruimte om van daaruit bewust keuzes te maken."

Margreet richt zich onder andere op het levensthema wat op dit moment bij jou speelt. "Een voorbeeld kan zijn: aanpassing aan anderen. Wanneer jij jouw leven invult als reactie op verwachtingen van je omgeving. Als je je daar niet van bewust bent, kan je daar behoorlijk last van hebben."

Wat Margreets coaching uniek maakt, is dat ze met haar eigen wijze van vragen, de ander wakker maakt op zijn of haar zijnskwaliteit. "Ik werk intuïtief en 'lees' de energie, waarin ik waarneem wie jij werkelijk bent. Door mijn vragen breng ik je in de gelegenheid om je essentie weer te herkennen en voor jezelf te beantwoorden wat jij er mee wilt. Hier kun je vervolgens bewust vorm en inhoud aan geven. Ik coach je in dit proces."

Dit is niet nieuw voor Margreet. Ze heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen op psychosociaal vlak, daarnaast coachte ze haar collega's op haar eigen wijze. "In mijn eigen praktijk kan ik nu jou dat laten ervaren."

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden