De organisatie van 'Pierik op z'n leukst'. Van links af Diana Terlingen, Helmi van Mechelen, Laura Snijder.
De organisatie van 'Pierik op z'n leukst'. Van links af Diana Terlingen, Helmi van Mechelen, Laura Snijder. (Foto: )

Festival 'Pierik op z'n leukst'

Zwolle - Op het Fresiaplein wordt zaterdag 15 september het festival 'Pierik op z'n leukst'gehouden. Het festival is georganiseerd door, voor en met wijkbewoners. Op het programma staan dan ook vooral de bewoners centraal die hun talenten met hun wijkgenoten willen delen.

Het groepje bewoners dat het festival organiseert, vond dat er best eens wat gebeuren mocht in de wijk, die onderdeel is van Assendorp.

"Het is een rustige wijk en ik woon er heel fijn, maar soms denk ik: het is hier elke dag zondag", zegt Laura Snijder grinnikend. Zij woont in de Pierik is een van de initiatiefnemers. "Bovendien lijkt het alsof er soms wat weinig verbinding is tussen de mensen in de wijk, of mensen elkaar niet goed kennen."

Het festival 'Pierik op z'n leukst' wil daar dus verandering in brengen. Snijder: "Het zet de wijk en de bewoners op een leuke manier in de spotlights. Maar het zorgt er ook voor dat mensen elkaar beter leren kennen en het draagt ook bij aan een positieve sfeer in de wijk. Zo wordt het nog leuker om hier te wonen", legt Snijder uit.

En gelukkig willen er veel mensen uit de Pierik meedoen. "We wisten niet dat er zoveel getalenteerde mensen in onze wijk wonen",zegt Snijder. "En het is zo tof dat al die talenten zich hebben gemeld om een bijdrage te leveren aan het festival. We zijn er ontzettend trots op dat we dit kunnen laten zien aan de wijkbewoners.

"Met al deze mensen maken we er echt een feest van, voor en door de mensen uit Pierik. Zo laten we zien dat dit een wijk is om trots op te zijn."

Iedereen in de wijk, maar ook daarbuiten kan komen kijken, luisteren en proeven op zaterdag 15 september. Het wijkfestival duurt van 16.00 uur tot en met 20.00 uur en wordt gehouden bij het Fresiaplein in Pierik. "En we kunnen voor die dag nog best wat helpende handen gebruiken."

Iedereen die meer informatie wil of zich wil aanmelden als vrijwilliger, kan terecht bij Laura Snijder (06-11231073), de Facebookpagina 'Pierik Leeft' of via pierikleeft@gmail.com.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden