Loco-Bruismeester René de Heer  en Bruismeester Henk Jan Meijer.Onlangs werd het kantoor van de burgemeester en wethouder al 'verhuisd' naar studentencafé Het Vliegende Paard.
Loco-Bruismeester René de Heer en Bruismeester Henk Jan Meijer.Onlangs werd het kantoor van de burgemeester en wethouder al 'verhuisd' naar studentencafé Het Vliegende Paard.

Bruismeester houdt tijdens Bruisweken toezicht

Zwolle -  Tijdens de Bruisweken, de introductieperiode voor eerstejaars mbo- en hbo-studenten zal burgemeester Henk Jan Meijer een extra functie bekleden, namelijk die van Bruismeester van Zwolle.

Als Bruismeester zal de Zwolse burgemeester samen met loco-Bruismeester René de Heer toezicht houden op de Bruiscamping en de activiteiten in de Zwolse binnenstad. Daarnaast zullen ze zich inzetten om nieuwe studenten zo goed mogelijk wegwijs te maken in Zwolle. De afgelopen jaren was de gemeente vaker betrokken bij ludieke acties van Buro Ruis en Het Vliegende Paard. Zo werd er begin dit jaar tijdens de gemeenteraadsverkiezingen de eerste landelijke stem in Het Vliegende Paard uitgebracht door burgemeester Meijer en verzorgde het college van B en W vorig jaar nog een barovername in het studentencafé aan de Voorstraat.

Wethouder René de Heer is loco-Bruismeester en met vaste presentator Boudewijn Koops spreekstalmeester tijdens het Bruisconcert op dinsdag 28 augustus op het Grote Kerkplein. De Bruisweken zijn de algemene introductieweken voor studerend Zwolle waarbij nieuwe studenten kennismaken met alles wat Zwolle als studentenstad te bieden heeft.

Joop de Haan
Meer berichten