Foto: Picasa

Laura Nijhof is op haar plek in de autobranche

Zwolle - Een maand actief als junior verkoopadviseur en nu al een ware ambassadrice voor Hyundai en Hyundai dealer Auto Palace. Laura Nijhof (26) uit Zwolle kwam eigenlijk bij toeval terecht op de verkoopafdeling van Auto Palace Marslanden.

Ze solliciteerde op de functie van medewerker verkoopadministratie bij Auto Palace Willemsvaart. Die functie kreeg ze niet, maar haar brief werd bewaard. Toen Marcel van Spil, brandmanager en verkoper Hyundai bij Auto Palace intern liet weten versterking op de verkoopafdeling nodig te hebben van iemand die ook administratief sterk was, werd het optelsommetje snel gemaakt.

Marslanden - Op 1 juli begon de geboren en getogen Zwolse aan de Auto Palace vestiging aan de Nikolaus Ottostraat haar werkzaamheden voor Hyundai. Ze is enthousiast. Over haar werk, haar collega's én over Hyundai. "Voor mij toch nieuw. Maar ik ben onder de indruk. Een modern, vooruitstrevend merk. Erg toekomstgericht. Met ook hybrides, plug in hybrides en binnenkort zelfs een waterstofauto in het aanbod. Ik ben me er volop in aan het verdiepen. Heb de training Hyundai Verkoop 2.0 al mogen volgen en kan aan de hand daarvan meteen lekker werken aan mijn ontwikkelpunten. Want de verkoop is natuurlijk nieuw voor me. Maar in korte tijd heb ik al veel opgestoken. Erg leuk. En de administratieve werkzaamheden voor de verkoopafdeling zijn ook niet gering, dus ik ben hier op m'n plek."

Laura Nijhof neemt binnen de autobranche in Zwolle een best unieke plek in. Vrouwen op de verkoopafdeling zijn toch nog te zoeken met het spreekwoordelijke lampje. "Binnen het team werk ik daar niets van", vertelt ze. "Maar sommige klanten moeten er wel erg aan wennen. Denken dat ik de koffie verzorg of de telefoniste ben." Laura kan er hartelijk om lachen. "Dat wordt ongetwijfeld anders."

Joop de Haan
Meer berichten