Op SamenZwolle vind én plaats je alles wat je voor en met elkaar kunt doen in Zwolle.
Op SamenZwolle vind én plaats je alles wat je voor en met elkaar kunt doen in Zwolle. (Foto: )

SamenZwolle: van een puzzelfanaat tot een FlexTeam

In Zwolle regelen we het samen! Op SamenZwolle vind én plaats je alles wat je voor en met elkaar kunt doen in onze mooie stad of in jouw wijk. Van vrijwilligerswerk en participatiebanen bij verschillende Zwolse organisaties, tot gezellige en interessante activiteiten in de buurt en oproepen en hulpvragen van Zwollenaren, stichtingen en verenigingen.

Gezocht: Puzzelfanaat

Voor een mevrouw uit Woonzorgcentrum Fermate zoekt ZwolleDoet! een klets- en puzzelmaatje. Ze zou graag met iemand een koffie- en thee drinken of (leg)puzzelen. Ze heeft vroeger gezongen in een en koor en vindt het leuk om samen eens naar een optreden te gaan. Meer info of aanmelden via www.SamenZwolle.nl.

Gezocht: Locatie voor Dieze Collectief

Stichting Het Dieze Collectief is dringend op zoek naar nieuwe accommodatie in Dieze-Oost. Een plek waar ze voor een klein bedrag op dinsdag, woensdag en donderdag de Weggeefwinkel, Smulpaap 3.0, het Mode-Atelier, het Repair Café en de strijd tegen armoede en eenzaamheid kunnen voortzetten. Meer info op www.SamenZwolle.nl of via 038 - 7518490.

Gezocht: actieve Zwollenaren

SamenZwolle zet een FlexTeam op met vrijwilligers die iets willen doen voor een ander, bijvoorbeeld wandelen met eenzame ouderen, kleine tuinklusjes of het helpen met het vervoeren van een meubelstuk. Alleen, of samen met iemand anders uit het FlexTeam. Het FlexTeam werkt via WhatsApp en reageren is geheel vrijblijvend. Informatie via via info@samenzwolle.nl of 038 - 7518490.

Te doen: G-Gym

G-Gym richt zich op de motorische ontwikkeling en bewegingspatronen van kinderen met een verstandelijke beperking. Bij G-Gym sport iedereen in het eigen tempo en op het eigen niveau. Vanuit een basis van plezier en zelfvertrouwen wordt gewerkt aan het verbeteren van de motoriek en het uitbreiden van bewegingspatronen. Op dit moment bestaat de groep uit drie jongens en een meisje tussen de 13 en 19 jaar. Het nieuwe seizoen start donderdag 13 september. G-Gym is elke donderdag van 18.00 tot 129.00 uur in Sporthal Zuid aan de Van der Heydenstraat. Meer op www.SamenZwolle.nl.

Te doen: bezoek SamenZwolle in Stadkamer

Medewerkers van SamenZwolle zitten elke eerste dinsdag van de maand van 13.00 tot 16.00 uur in Stadkamer aan de Zeven Alleetjes om vragen te beantwoorden.

Joop de Haan
Meer berichten