Van links af Trijnie Bos (directeur en  orthopedagoog), Linda Duitman (adviseur SBB) en Merle Kleverkamp (pedagogische medewerker Breed).
Van links af Trijnie Bos (directeur en orthopedagoog), Linda Duitman (adviseur SBB) en Merle Kleverkamp (pedagogische medewerker Breed). (Foto: )

Kinderopvang Breed beste praktijkopleider mbo-studenten

Zwolle - Kinderopvang Breed aan de Palestrinalaan levert de beste praktijkopleiders voor mbo-studenten van de provincie Overijssel in de sector Zorg, Welzijn en Sport. Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) maakte dat bekend.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Kinderopvang Breed dubbelop felicitaties mogen ontvangen, omdat wij niet alleen de eerste, maar ook de tweede plaats hebben gehaald. Winnaar werd Trijnie Bos en op tweede plaats eindigde Merle Kleverkamp.

Trijnie Bos leidt sinds 1999 mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Trijnie Bos is blij verrast met de prijs. "Wij zijn van mening dat je met kinderen werken niet kunt leren uit een boek, omdat ieder kind een eigen individu is met een eigen manier van benaderen", zegt ze. "Er is dus voor elk kind een andere aanpak nodig. De theorie uit boeken geeft hiervoor de informatie, maar pas als een student op de kinderopvang komt te werken en praktijkervaring op doet, leert hij of zij pas echt hoe te handelen."

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 247.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten.

Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Breed biedt dagopvang, peuteropvang en bukitenschoolse opvang.

kinderopvangbreed.nl

Joop de Haan
Meer berichten