Bewoners leggen 22 september geveltuintjes en boomtuintjes aan en als ze dat willen geven zij hun tuin of balkon een opknapbeurt.
Bewoners leggen 22 september geveltuintjes en boomtuintjes aan en als ze dat willen geven zij hun tuin of balkon een opknapbeurt. (Foto: )

Groen idee Kamperpoort

Zwolle - Wijkbewoners en wijkwerkers van de Kamperpoort zijn een actie begonnen om de wijk groener te maken. Platform Kamperpoort beloont de drie beste ideeën voor een groener Kamperpoort met een waardebon van 200 euro om het groenidee uit te voeren.

Wijkbewoners kunnen hun idee voor donderdag 30 augustus mailen naar opbouwwerker jw.bekhuis@travers.nl of wijkbeheerder j.stroomberg@zwolle.nl. Voor vrijdag 7 september krijgen de winnaars bericht.

Op zaterdag 22 september is het Mussenhagefestival én burendag, een mooie gelegenheid om de wijk meer groen en kleur te geven en minder steen. Bewoners leggen die dag geveltuintjes en boomtuintjes aan en als ze dat willen geven zij hun tuin of balkon een opknapbeurt. Veel bewoners zijn al begonnen met het aanleggen van minituintjes in hun straat.


De Kamperpoort ondergaat momenteel een grote verandering. Hoewel de bouw nog niet is afgerond is er een grote wens om de wijk nog meer aan te kleden met groen en kleur. Dat staat niet alleen gezellig, het is ook belangrijk om de gevolgen van de klimaatveranderingen op te vangen zoals wateroverlast en hittestress.

Het Platform Kamperpoort is een samenwerking tussen ontwikkelende partijen, corporaties en de gemeente Zwolle en stelt de waardebonnen ter beschikking.

www.zwolle.nl/groendag

Joop de Haan
Meer berichten