In oktober start de bruggenbouwers-training. aanmelden kan nu al.
In oktober start de bruggenbouwers-training. aanmelden kan nu al. (Foto: )

ZwolleDoet!: van bruggen bouwen tot kamperen op de stadscamping

In Zwolle worden vele activiteiten mogelijk gemaakt door vrijwilligers. ZwolleDoet! presenteert op www.zwolledoet.nl enerzijds het aanbod van vrijwilligers en anderzijds de vacatures van organisaties die vrijwilligers zoeken. In deze rubriek een greep uit het vraag en aanbod.

Bruggenbouwers-training

Bruggenbouwers zijn Zwollenaren die vanuit hun eigen ervaring kwetsbare mensen bereiken, activeren, inspireren en verbinden. Dit kan door heel veel verschillende manieren en voor iedereen kan dit anders zijn. De bruggenbouwerstraining is een leerweg of traject voor en door ervaringsdeskundigen.

Het doel van de training is om kwetsbare mensen binnen de eigen doelgroep te bereiken en te ondersteunen om in actie te komen. Steeds weer blijkt namelijk dat mensen die hetzelfde hebben meegemaakt (ervaringsdeskundigen) mensen uit vergelijkbare situaties goed weten te bereiken.

De training is 16 weken lang op dinsdag van 9.30 tot 14.00 uur in een groep van 12 ervaringsdeskundigen, begeleid door Güler en Monic. Deelname is gratis.

Meer informatie en aanmelden via www.zwolledoet.nl/bruggenbouwers.

Zwolse Stadscamping

Na een succesvolle eerste editie van de Zwolse Stadscamping in 2017, houdt Travers Welzijn binnenkort wederom een Stadscamping. Dit jaar staan de tenten van vrijdag 27 juli tot en met vrijdag 3 augustus bij Voetbalvereniging HTC aan de Brinkhoekweg. Een mooi terrein met goede faciliteiten omringd door bos, water en tal van mogelijkheden voor sport en spel.

De Zwolse Stadscamping geeft gezinnen een week vol plezier in de zomervakantie. Elk gezin krijgt de beschikking over een eigen gezinstent. Voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben betaalt Stichting Meedoen Zwolle de gevraagde bijdrage.
Wie een gezin heeft of kent dat houdt van buiten zijn, slapen op een luchtbed en het gezellig vindt om samen te koken en te helpen bij de activiteiten kan gegevens mailen naar stadscamping@traverswelzijn.nl.

Heb je een momentje over?

Zou jij iets voor een ander willen betekenen, maar weet je niet precies hoe? ZwolleDoet! denkt graag mee. Kom langs aan de Burgemeester Drijbersingel 11 of bel 038 - 4225200.

www.zwolledoet.nl

Joop de Haan
Meer berichten