Bundeling van krachten in Zwols rondleidingenland

Binnenstad - Hoe het Historisch Centrum Overijssel en het Academiehuis/Grote Kerk met Stadsrondleidingen Zwolle samenwerken om bezoekers aan en bewoners van Zwolle beter te kunnen bedienen.  
 

Het is anderhalf jaar geleden dat de Zwolse stadswandelingen overgingen van Zwolle Marketing naar het Zwolse Balletjeshuis. Maatwerk, flexibiliteit en een fantastisch team stadsgidsen hebben van deze 'verhuizing' een groot succes gemaakt. Stadsrondleidingen Zwolle/Zwolse Balletjeshuis leidde in 2017 maar liefst zo'n 7500 toeristen en Zwollenaars rond in onze prachtige stad. Daarnaast zijn er nieuwe wandelingen ontwikkeld, nieuwe ideeën geboren en nieuwe samenwerkingsverbanden ontstaan.

Een van die samenwerkingsverbanden is die met het HCO (Historisch Centrum Overijssel) 
Na een periode van voorzichtige toenadering is het nu definitief. Stadsrondleidingen Zwolle/Zwolse Balletjeshuis en HCO bundelen hun krachten op het gebied van stadsrondleidingen. 

 "Aanvragen voor stadsrondleidingen vallen grofweg uiteen in twee categorieën", vertelt Corry Gillissen, coördinator van Stadsrondleidingen Zwolle. "Enerzijds heb je de toeristen die graag in 1,5-2 uur alle hoogtepunten van onze stad willen zien zonder daar al te lang bij stil te staan. Anderzijds zijn daar de historische verenigingen en geïnteresseerde Zwollenaren die juist de diepte in willen. Juist voor deze laatste groep zijn er nu meer mogelijkheden" Er is een ruimer aanbod in gespecialiseerde gidsen nu de gidsen van het HCO zijn ingelijfd bij het team stadsgidsen van Stadsrondleidingen Zwolle/Zwolse Balletjeshuis.

Naast de samenwerking met het HCO worden sinds kort ook de rondleidingen in de Grote Kerk door Stadsrondleidingen Zwolle/Zwolse Balletjeshuis gecoördineerd. Het verschil met het HCO is dat de kerkgidsen geen deel uitmaken van het stadsgidsenteam. Kerkgidsen vormen een eigen groep al zijn 5 van de 11 kerkgidsen ook stadsgids.

Hoe mooi is het om het woord 'samen' te kunnen gebruiken waar het onze prachtige stad betreft. Of je nu kiest voor een wandeling langs de highlights, voor een diepteboring in onze geschiedenis, of voor  de stille schoonheid van de Grote Kerk, je kunt terecht bij één adres waarbij je er op kunt rekenen dat je díe rondleiding krijgt die het beste past bij de wensen van de groep.

Scholen
Een laatste spannende ontwikkeling is dat stads-en kerkgidsen ook beschikbaar zijn voor gastlessen op scholen. Scholen die eerder een stadswandeling deden in het kader van een project over (Zwolle in) de Middeleeuwen worden de komende tijdr actief benaderd. Andere scholen zijn welkom om contact op te nemen met Stadsrondleidingen Zwolle/Zwolse Balletjeshuis (stadswandelingenzwolle@outlook.com).  

Meer berichten