De Duyvencamp kreeg het keurmerk ouderbetrokkenheid 3.0 uitgereikt door vicevoorzitter van de gemeenteraad; Hans Wijnen.
De Duyvencamp kreeg het keurmerk ouderbetrokkenheid 3.0 uitgereikt door vicevoorzitter van de gemeenteraad; Hans Wijnen. (Foto: )

School de Duyvencamp gaat voor ouderbetrokkenheid 3.0

Sinds juni 2018 is basisschool de Duyvencamp de eerste ouderbetrokkenheid 3.0 school in Zwolle! Op vrijdag 6 juli kreeg de Duyvencamp het keurmerk ouderbetrokkenheid 3.0 uitgereikt door vicevoorzitter van de gemeenteraad; Hans Wijnen.

Berkum - Ouderbetrokkenheid 3.0 is een concept dat school en ouders helpt om samen te werken op basis van gelijkwaardigheid, samen verantwoordelijk zijn en verantwoordelijk zijn voor elkaar.
Op de Duyvencamp werken ouders, leerlingen en teamleden samen. Zo start het schooljaar met een startgesprek waarbij ouders, leerling en de leerkracht bekijken hoeveel gesprekken er voor de leerling nodig zijn. Zo wordt er een communicatieplan op maat afgesproken.
Op verschillende momenten denken ouders en leerlingen mee over de school en het onderwijs waardoor er bekeken wordt of de school nog steeds de juiste dingen doet.
Nieuwe ouders van de Duyvencamp kunnen een buddy krijgen, een ervaren ouder die de nieuwe ouders in school op weg helpt.
Al deze acties hebben geresulteerd in hoge ouderbetrokkenheid en een goede samenwerking, wat de ontwikkeling van de leerlingen en het onderwijs ten goede komt!

Meer berichten