Blinde vrijwilliger Jan uit Zwolle in het zonnetje gezet

Zwolle – Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor de blinde Jan Meppelink (58) uit Zwolle. Sensoor, de Landelijke Luisterlijn waar Jan vrijwilliger is, deed voor hem een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat Jan zijn hartenwens in vervulling: hij krijgt een digitaal horloge die hem ondersteunt bij zijn visuele handicap. 

Trudis Lefferts, fondsenwerver bij Sensoor: "Jan is al ruim acht jaar vrijwilliger bij Sensoor. Jan is blind, maar redt zich prima binnen de muren van Sensoor. Hij is altijd bereid extra diensten te doen en hij staat klaar voor zijn medemens. Buiten Sensoor doet hij ook veel ander vrijwilligerswerk. Jan is een ontzettend fijn mens en we zijn dan ook verheugd hem namens het VriendenFonds van de VriendenLoterij te mogen verrassen met een Apple Watch 3. Met dit horloge kan Jan zich nog beter redden in de maatschappij."
 
Jan Meppelink (58) uit Zwolle reageert: "Ik was zeker verrast en ben eigenlijk niet iemand die graag in de schijnwerpers staat. Toch werd ik op het podium geroepen en was ik erg blij met dit horloge waar ik veel voldoening uit ga halen!''
 
Over Sensoor, de Landelijke Luisterlijn
Sensoor, de Landelijke Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een anoniem, gelijkwaardig gesprek. Per mail, alle dagen van de week per chat en 24/7 per telefoon. Met dank aan ruim 1.200 vrijwilligers die daarvoor training en begeleiding krijgen door deskundige beroepskrachten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden