Logo peperbus.nl


Fieke van 't Riet en Eddy Zoëy.
Fieke van 't Riet en Eddy Zoëy.

Gouden Caleidoscoop Prijs voor De Stad Vertelt

Zwolle - Project de Stad vertelt heeft de Gouden Caleidoscoop Prijs provincie Overijssel gewonnen. Eddy Zoëy reikte de prisj in Academiehuis De Grote kerk uit aan projectleider Fieke van 't Riet.

Deze prijs wordt in iedere provincie uitgereikt aan het mooiste cultuurproject in de provincie en wordt ingesteld door het Fonds voor Cultuurparticipatie in Utrecht, dat dit jaar 10 jaar bestaat. De Gouden Cadeidoscoop Prijs bestaat uit een beeldje en een cheques van 1.000 euro. 

In het project Wijkbewoners, leerlingen, studenten, amateurs en professionals werken samen aan storytelling in fotografie en beeld over hun stad of wijk. Professionals dragen hun expertise over, zodat de kwaliteit en deskundigheid worden versterkt. Diverse scholen (po, vo, mbo, hbo) zijn betrokken, waardoor het binnen schools en buitenschools leren en werken gestimuleerd wordt bij het maken van beeldverhalen. Binnen De Stad Vertelt worden amateurs en professionals uitgenodigd om beeldverhalen over hun stad in te zenden. Een vakjury, die een selectie zal maken voor de tentoonstelling, zorgt voor kwaliteit. 

Voor de tentoonstelling De Stad Vertelt voor amateurs en professionals zijn er 24 beeldverhalen in fotografie en beeld ingezonden uit verschillende steden in Nederland en Vlaanderen. Ook deze worden in juni beoordeeld en geselecteerd.
Het project Zwolle Vertelt in Holtenbroek en Zwolle-Zuid heeft 63 beeldverhalen in fotografie opgeleverd en 9 films gemaakt door wijkbewoners, amateurs en professionals.
De vakjury zal deze maand de ingezonden beeldverhalen gaan selecteren voor de tentoonstelling Zwolle Vertelt.
 

Naast de twaalf Gouden Caleidoscopen reikt het Fonds dit jaar voor de zesde keer, een Gouden C uit. Dit is een prijs voor een door het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteund project dat je Mee Moet Maken. De winnaar van de Gouden C wordt in juli bekend gemaakt.


 

Joop de Haan
Meer berichten

Shopbox