Logo peperbus.nl

Kunststripbeurs in Grote Kerk

Zwolle - Kunstruimte Het Langhuis houdt zaterdag 9 juni in de Grote Kerk (Academiehuis) een landelijke Kunststripbeurs waar bezoekers het werk van zo'n veertig onafhankelijke stripmakers kunnen zien en kopen. De Kunststripbeurs is onderdeel van comicfestival.

Behalve stripverhalen bestaat dat werk uit handgemaakte artikelen, illustraties, posters, stickers en zelfs ter plekke gemaakte tekeningen. In alle soorten teken-en maakwerk, stijlen en activiteiten. Dat maakt deze beurs voor een breed publiek interessant. De beurs is open vanaf 10.00 uur en duurt tot 17:00 uur. De toegang is gratis.

Zwolle speelt een speciale rol voor de Nederlandse strip. ArtEZ-hogeschool voor de kunsten biedt de opleiding 'Comic Design' aan. De enige hbo-opleiding die is gericht op het beeldverhaal in Nederland. Sinds enkele jaren houdt ArtEZ haar afstudeerexposities in de Grote Kerk.

De landelijke Kunststripbeurs voor onafhankelijke stripmakers komt vanwege het comicfestival Inktvingers dit jaar voor het eerst naar Zwolle. Voorheen werd dit event altijd in Utrecht georganiseerd.

Meer berichten

Shopbox