Logo peperbus.nl

Kloostercollege 'Niets gaat ooit verloren'

Zwolle - Verdwijnt alle geloof of krijgt het steeds een andere vorm? In de serie kloostercolleges in het Dominicanenklooster van Zwolle gaat Arjan Broers op dinsdag 12 juni hierover in gesprek met de Zwolse predikant Iemke Epema en met theoloog en lekendominicaan Erik Borgman. Leidraad van het gesprek vormt het denken van de Canadese filosoof Charles Taylor.

Taylor heeft intensief nagedacht over onze tijd en cultuur en met name de plaats van geloof en religie. Iemke Epema dook in zijn werk en brengt Taylor in gesprek met bekende hedendaagse Nederlandse denkers. Een van hen is lekendominicaan en theoloog Erik Borgman.

Op vrijdag 1 juni promoveerde Iemke Epema aan de Protestantse Theologische Universiteit op het gedachtegoed van Taylor. 'Niets gaat ooit verloren' is de titel van haar proefschrift. Welke inzichten neemt zij mee? En welke vragen stelt ze? Kom op dinsdag  12 juni een avond luisteren, leren en meepraten in het klooster. De avond begint om 20.00 uur, met vanaf 19.45 uur inloop met koffie. De avond wordt om 21.30 uur afgesloten met een borrel. Kosten zijn 10 euro, inclusief consumpties.

Meer berichten

Shopbox