Logo peperbus.nl


De Zwolsche Vecht Regatta wordt zondag gehouden op de Vecht
De Zwolsche Vecht Regatta wordt zondag gehouden op de Vecht (Foto: )

Nationale roeiwedstrijd op de Vecht

Zwolle - De jaarlijkse Zwolsche Vecht Regatta wordt zondag 10 juni gehouden. Het is een nationale roeiwedstrijd georganiseerd door de Zwolsche Roei & Zeil Vereniging (ZRZV). De Zwolsche Vecht Regatta is een vast element in de roeikalender van roeiend Nederland.

De route start op de Vecht, vlakbij de viaduct van de A28 en finisht in het Zwarte Water, ongeveer 100 meter voor de monding van de Vecht in het Zwarte Water.

Er zijn drie heats; één van drie en twee van vijf kilometer zodat deelnemers mogelijk twee keer kunnen deelnemen in verschillende roeinummers. De eerste tijdrace start om 9.45 uur, de tweede heat om 12.00 uur en derde om 14.45 uur.

Toeschouwers kunnen vanaf de Agnietenplas, bij het Haersterveer, de wedstrijd eerste rang aanschouwen en de roeiers aanmoedigen langs de Vecht.

Deelnemers zijn leden van roeiverenigingen uit heel Nederland. De aantrekkingskracht van het prachtige roeiwater op de Overijsselse Vecht en de ambiance op de ZRZV zorgen ervoor dat deze wedstrijd nog altijd een groeiend aantal deelnemers heeft. In 2017 verdubbelde het aantal inschrijvingen tot een totaal van 117 ploegen en meer dan 300 deelnemers.

Ook dit jaar verwacht de organisatie weer een groot aantal deelnemers in vele roeinummers waaronder onder andere meerdere achten velden, dubbeltwee en dubbelvier. Hiermee is deze regatta een vast element in de roeikalender van de Nederlandse Roeibond.

De wedstrijdroute begint ongeveer bij het viaduct van de A28 over de Vecht. De roeiers roeien vanaf daar over de Vecht richting het Zwarte Water. De finish is ongeveer 100 meter voor het Zwarte Water. Het eerste blok start om 9.45 uur, het tweede blok om 12.00 uur en het derde en laatste blok om 14.45 uur.


Bij deze roeiwedstrijd gaat het vooral om de eer en het plezier. En natuurlijk om te genieten van het mooie roeiwater en natuur rond Zwolle. Maar er worden ook medailles uitgereikt. Zo strijden bekende en onbekende roeiers tegen elkaar om de eerste plek in hun veld en het zogenoemde blik, een medaille in roeitermen.

Afgelopen jaar lag onder andere het dames acht project (project 2020) van Nico Rienks aan de start. Na afloop sluiten roeiers, toeschouwers en leden van de ZRZV het geheel feestelijk af met een barbecue en live muziek.

www.zwolschevechtregatta.nl

Meer berichten

Shopbox