Logo peperbus.nl


Robbert Immink, voorzitter van SamenLoop voor Hoop Zwolle, maakte zondagmiddag de opbrengst van de 24-uurs wandelestafette bekend. (foto: Frans Paalman)
Robbert Immink, voorzitter van SamenLoop voor Hoop Zwolle, maakte zondagmiddag de opbrengst van de 24-uurs wandelestafette bekend. (foto: Frans Paalman) (Foto Frans Paalman Zwolle)

62.000 euro bij elkaar gewandeld

Zwolle - Tijdens het zonovergoten weekend wandelden ruim 600 deelnemers tijdens de SamenLoop voor Hoop 62.000 euro bij elkaar voor het KWF.

Het startsein werd zaterdag om 14.00 uur gegeven door burgemeester Henk Jan Meijer. Hij liep mee met de openingsronde door (ex)kankerpatiënten, de Eregasten. Zij vormen hiermee het levende bewijs dat wetenschappelijk onderzoek naar kanker resultaat heeft. Aansluitend volgden de 34 teams van de wandelestafette. De daarop volgende 24 uur waren de deelnemers op het parcours in park de Wezenlanden aan het wandelen, als symbool van de voortdurende strijd tegen kanker.

Het etmaal stond bol van de hoogtepunten. Op zaterdagavond stonden er honderden kaarsenzakken langs het parcours waarop mensen boodschappen en wensen hadden geschreven, en tijdens de indrukwekkende 2 minuten stilte werden dierbaren herdacht en mensen in gedachten gesteund. Ook gedurende de nacht werd er doorgewandeld op het parcours. "Dit is de mooie gedachte achter deze wandelestafette, het gaat 24/7 door. Iemand met kanker kan ook niet even een uurtje 'vrijaf' nemen van de ziekte. En kanker heb je niet alleen, je doet het samen. Daarom is het zo mooi om dit als team te doen. Een mooi tijdstip was rond 4 uur 's nachts, toen de zon opkwam en de vogels begonnen te fluiten, een heel hoopvol moment, er is weer een nieuwe dag," vertelt een van de deelnemers.

Ambassadeur René de Heer, die de avond ervoor nog als vrijwilliger in de patatkraam actief was, en kinderambasadeur Daphne Kok openden op zondagochtend de vrolijke Kinderloop, waarbij kinderen 24 minuten wandelden.

Om 14.00 uur op zondagmiddag werd tijdens de sluitingsceremonie het (voorlopige) eindbedrag bekend gemaakt van ruim 62.000 euro.

"Ik ben heel blij met het resultaat," zei een enthousiaste Robert Immink, voorzitter van de vrijwilligersorganisatie die deze editie tot stand heeft gebracht. "Een prachtig bedrag voor het KWF voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. En 10 procent van de opbrengst is direct bestemd voor het Zwolse nazorgcentrum IntermeZZo, voor (ex)kankerpatiënten en hun naasten." De organisatie bestaat uit 15 mensen die zich maanden met hart en ziel hebben ingezet om het evenement vorm te geven.

Op het podium stonden tal van bands en artiesten die geheel belangeloos meewerkten aan dit bijzondere evenement. Robert: "Maar het zijn de deelnemers die de SamenLoop echt tot een succes maken: met hun betrokkenheid en enthousiasme maken ze het tot een feest van hoop en verbondenheid waar iedereen met een warm gevoel op terugkijkt."

Meer berichten

Shopbox