Logo peperbus.nl


De organisatie van het Minstrel festival. Met linksvoor Erik Tichelaar en Patrick Kuiper achter het drumstel. (foto: Eva Posthuma)
De organisatie van het Minstrel festival. Met linksvoor Erik Tichelaar en Patrick Kuiper achter het drumstel. (foto: Eva Posthuma) (Foto: )

Festivalparel Minstrel blijft klein

Zwolle - Honderden festivals is Nederland rijk. Toch besloten een aantal Assendorpers zes jaar geleden dat het tijd was om een nieuw festival in het leven te roepen. Ze hadden hele duidelijke ideeën over waarin het festival zich moest onderscheiden. Het resultaat was het Minstrel festival. Op 2 juni wordt het voor de zesde keer gehouden.

(door Alie de Vries)

Minstrel slaat natuurlijk op Minstrel Music, de platenzaak van Arjan Snoeijer in het hart van Assendorp. We spreken medeorganisatoren Patrick Kuiper en Erik Tichelaar. "Ik heb een poosje niet in de organisatie gezeten maar het begon toch weer te kriebelen" zegt Patrick. "Het is gewoon té leuk. In oktober komen we bij elkaar in een café en gaan we brainstormen over de acts. We proberen artiesten te zoeken die onbekend zijn of op doorbreken staan. "De acts komen uit de netwerken van de organisatoren. Patrick is actief bij Indekringloop, medeorganisator Justin Daems werkt bij Hedon.

Opvallend is dat het festival geen enkele ambitie heeft om te groeien. "Sterker nog, we hebben aan het begin afgesproken om niet meer dan 160 kaarten te verkopen.", zegt Patrick. "We doen het allemaal naast onze baan dus het moet leuk blijven. En het zo klein houden geeft een aparte sfeer" zegt Erik die productiewerk achter de schermen doet.

De optredens vinden plaats in Eureka en in de huiskamers rondom het Assendorperplein. Wilde iedereen daar zomaar aan meewerken? "We krijgen eigenlijk alleen maar enthousiaste reacties. We moeten zelfs mensen teleurstellen omdat we meer huiskamers hebben dan acts. De muziek is vaak singersongwriter muziek want die leent zich daar goed voor. Een enkele keer is er een wat steviger act maar daar bereiden we de huiskamereigenaren wel op voor", aldus Erik. "Aan het eind hebben we een afsluiter in de Dominicanenkerk. Het hele festivalpubliek past in die kerk en hij heeft een speciale sfeer en akoestiek. Dit jaar is Pitou de afsluiter. Een zangeres die we net op tijd hebben kunnen boeken want ze is al redelijk bekend inmiddels. Na de kerk is er in Eureka nóg een afsluiter. Het bluesrock spelende Money & The Man. Eureka verzorgt ook maaltijden waar men zich voor kan aanmelden. Gevraagd naar de persoonlijke tips van de heren noemt Patrick Alex Hedley. "Een Britse singersongwriter met een waanzinnige stem." Erik tipt de Deen Bjarke Ramsing. "Zijn stemgeluid is een beetje hees, zeg maar rauw. Heel bijzonder."

Kaarten zijn verkrijgbaar op de site van Minstrelmusic en bij de platenzaak van Arjan Snoeijer. "Als je je kaartje bij hem koopt krijg je koffie en een praatje", eindigt Patrick.

www.minstrelfestival.nl

Meer berichten

Shopbox