Logo peperbus.nl


Mindfit houdt een dinsdag 5 juni een bijeenkomst voor mensen met een naaste met borderline.
Mindfit houdt een dinsdag 5 juni een bijeenkomst voor mensen met een naaste met borderline. (Foto: )

ZwolleDoet!: van klussen in het technische team tot borderline

In Zwolle worden vele activiteiten mogelijk gemaakt door vrijwilligers. ZwolleDoet! presenteert op www.zwolledoet.nl enerzijds het aanbod van vrijwilligers en anderzijds de vacatures van organisaties die vrijwilligers zoeken. In deze rubriek een greep uit het vraag en aanbod.

Vacatures

Klus vrijwilliger

Vogellanden zoekt een vrijwilliger voor het technische team. Waar de technische dienst op melding werkt, werkt de vrijwilliger vooral preventief. Denk aan het onderhoud van rollators, fietsjes, het oppompen van banden en het checken van de verlichting. "Je assisteert bij allerlei soorten klussen, maar voert eenvoudige klussen ook zelfstandig uit. De werkzaamheden vinden plaats op zowel de hoofdlocatie, als op de locaties van de Twijn."
Revalidanten kunnen om uiteenlopende redenen revalideren binnen Vogellanden. Naast een lichamelijke beperking kan er ook sprake zijn van een mentale beperking.

Meer informatie via www.zwolledoet.nl/vacaturebank, trefwoord 'Vogellanden'.

Voorzitter bestuur

Ouderinitiatief Stichting Dubbelklik zoekt een voorzitter die zich bezighoudt met het voorzitten van bestuursvergaderingen, overleggen met zorgaanbieders, samenwerken met bestuursleden en het onderhouden van in- en externe contacten. Daarnaast zorg de voorzitter ervoor dat hij of zij op de hoogte blijft van de ontwikkelingen over regelingen in de zorg.

Bijzonderheden: Je kent de wereld van de gehandicapte medemens van binnenuit en hebt daar affiniteit mee. Je wordt hiervoor ingewerkt door de huidige voorzitter. De vrijwilliger heeft kennis van PGB zaken, politieke besluitvorming, kan lobbyen en procesmatig denken en handelen.

Meer informatie via www.zwolledoet.nl/vacaturebank, trefwoord 'Dubbelklik'.

Activiteit

Borderline

Mindfit houdt een dinsdag 5 juni van 19.30 tot 21.00 uur aan de Burgemeester Drijbersingel 11 een bijeenkomst voor mensen met een naaste met borderline. Iemand met een borderline persoonlijkheidsstoornis kan veel instabiliteit in zijn of haar leven ervaren. Abrupte veranderingen in gevoelens, stemmingen, relaties, zelfbeeld en gedrag zijn kenmerkend voor deze psychische aandoening. Het kan zijn dat een naaste regelmatig met de handen in het haar zit en niet meer goed weet hoe de ander het best kan worden geholpen. Want die helpende hand lijkt niet altijd te worden gepakt of zelfs te worden gewaardeerd.

Aanmelden via www.zwolledoet.nl/agenda

Meer berichten

Shopbox