Logo peperbus.nl


Zondag gaf TIZ een voorproefje tijdens Parkpret in Park Eekhout.
Zondag gaf TIZ een voorproefje tijdens Parkpret in Park Eekhout. (Foto: )

TIZ neemt bezoekers mee in donkere stegen

Zwolle - Theater Initiatief Zwolle (TIZ) voert van vrijdag 6 tot en met zondag 8 juli wordt de voorstelling 'De Oversteeg' vier keer op in de Zwolse binnenstad. Het is locatietheater wat gaat over de rafelranden van de stad en het leven. Zondag gaf TIZ een voorproefje tijdens Parkpret in Park Eekhout.

De Oversteeg is locatietheater met spannende muziek in en rond de stegen in de Sassenstraat. De bezoekers laten zich meevoeren in de Zwolse stegen, maar ook in de donkere, angstige, onzekere stegen in het leven van de geslaagde zakenvrouw, de geniale muzikant en de opportunistische architect. Zo maakbaar als alles in hun hoofden lijkt, zo weerbarstig blijkt alles in confrontatie met de werkelijkheid.

De voorstelling wordt gespeld door Theater Initiatief Zwolle (TIZ), en Brassband David in samenwerking met de Zwolse Architectuur Biënnale 2018 en kunstenaar Jehudi van Dijk. Met medewerking van de bewoners rondom de voorstellingslocaties. Regie wordt gedaan door
Stan Fritschy, de Zwolse meesterverteller

De première vrijdag 6 juli 2018 om 20.00 uur, darna is de voorstelling te zien op zaterdag 7 juli om 20.00 uur en zondag 8 juli om 15.00 en 20.00 uur. De voorstellingen starten bij de Sassenpoort. Kaarten (12 euro) resreveren via www.tiz.nu.

Meer berichten

Shopbox