Tijdens de SamenLoop voor Hoop op 26 en 27 mei in Park de Wezenlanden treden alle artiesten belangeloos op.
Tijdens de SamenLoop voor Hoop op 26 en 27 mei in Park de Wezenlanden treden alle artiesten belangeloos op.

SamenLoop voor Hoop: Een etmaal samen tegen kanker

Zwolle - Op zaterdag 26 en zondag 27 mei vindt in Park de Wezenlanden in Zwolle de vierde editie plaats van de KWF SamenLoop voor Hoop. Rondom de 24-uurs wandelestafette is er voor deelnemers en bezoekers veel te beleven.

De zaterdag begint om 14.00 uur direct met een hoogtepunt: de openingsronde door (ex)kankerpatiënten, de eregasten. Zij vormen hiermee het levende bewijs dat wetenschappelijk onderzoek naar kanker resultaat heeft. Voor de deelnemers van de SamenLoop een hoopvolle stimulans om geld in te zamelen voor de KWF. Gedurende het hele etmaal is er volop muziek en ander entertainment. "Alle artiesten werken belangeloos mee aan het evenement," vertelt Bertil Kok, als vrijwilliger betrokken bij het organiseren van het amusement gedurende het etmaal. "Bijvoorbeeld de BMA-band, St8Ahead en Woodland Springs." Het hele weekend is er Silent Disco. En ook de teams organiseren van alles zoals een braderie.

Zaterdagavond om 23.00 uur is de Kaarsenceremonie. Een indrukwekkend moment met honderden persoonlijke boodschappen op kaarsen, waarbij stil wordt gestaan bij mensen die steun nodig hebben en waar dierbaren worden herdacht. "Heel bijzonder om mee te maken, de saamhorigheid tussen mensen wordt bijna tastbaar. Het is emotioneel en tegelijk heel mooi om je zo verbonden te voelen met elkaar." Voor dit tijdstip staat onder andere de pianist Hans Jansen geprogrammeerd.

Tijdens de nachtelijke uren zijn er uiteraard geen versterkte acts. Wel wordt er Nachttheater gespeeld door een aantal studenten van Windesheim, die tussen 00.00 en 07.00 uur proberen de wandelaars wakker te houden en is er akoestische muziek van onder andere de HomeMaids.

Zondagochtend is het prettig wakker worden met de Grootste Koffievisite van Zwolle. Teams bakken taarten en koeken. Om 12.00 uur staat de KinderLoop op het programma. Kinderen wandelen symbolisch 24 minuten.

Om 14.00 uur zondagmiddag is de slotronde. "Na 24 uur in estafettevorm te hebben gewandeld is dit een prachtig hoogtepunt: we maken het (voorlopige) eindbedrag bekend dat door alle deelnemers bij elkaar is gebracht."
Het zijn slechts enkele highlights uit het etmaal dat bol staat van mooie momenten. "Mensen kunnen zich nog inschrijven. Vraag buren, familie, vrienden, collega's of sportmaatjes om samen een team te vormen," roept Bertil enthousiast op. Hij wandelt zelf voor de tweede keer mee in een team en weet hoe leuk dit is: "Dus meld je aan, het wordt een evenement dat je niet mag missen."

samenloopvoorhoop.nl/zwolle

Meer berichten