Zuster Bonaventure en Sarat Carn in het Dominicanenklooster.
Zuster Bonaventure en Sarat Carn in het Dominicanenklooster.

Puck speelt 'Bonaventure' in Dominicanenklooster

Zwolle - Toneelgroep Puck speelt donderdag 17 en vrijdag 18 mei het dramastuk 'Bonaventure'. Het verhaal speelt zich af in een nonnenklooster, in 1947. Om het publiek in de juiste sfeer te krijgen, is gekozen voor een bijzondere locatie voor de voorstellingen: het Dominicanenklooster aan de Assendorperstraat.

Het verhaal is vernoemd naar zuster Mary Bonaventure (1610 - 1672) en is gebaseerd op de film 'Thunder on the hill' uit 1951.

In het toneelstuk dreigt een dijkdoorbraak en dus een watersnoodramp. Het nonnenklooster, dat hoog gesitueerd ligt, neemt evacués op, onder andere de voor moord op haar broer ter dood veroordeelde Sarat Carn. Zuster Mary Bonaventure gelooft dat Sarat onschuldig is aan de moord.

De hoofdrol van zuster Mary Bonaventure wordt gespeeld door Monique Delforterie. Joelle 't Lam is te zien is in de rol is van Sarat Carn. "We hebben een vrij nieuwe groep dit jaar, maar ik vind het leuk om te zien hoe iedereen elkaar steeds beter leert kennen. Zeker nu we naar het einde toeleven", zegt ze. 'Bonaventure' is een serieus dramastuk met historische feiten, een vleugje humor en een verbluffende ontknoping.

De voorstellingen is te zien op donderdag 17 en vrijdag 18 mei in het in het Dominicanenklooster, beide avonden vanaf 19.45 uur, de zaal is een half uur eerder open. Kaarten kosten 11 euro en zijn te bestellen op www.toneelpuck.nl.

Meer berichten