(foto: Shutterstock.com)
(foto: Shutterstock.com)

Hedon presents: Slayer in IJsselhallen

Zwolle - De Amerikaanse trashmetalband Slayer speelt donderdag 15 november in de IJsselhallen in Zwolle. Het concert is georganiseerd door Hedon. Het betreft de laatste Nederlandse show want de thrashgiganten zijn bezig met hun afscheidstournee. Special guests van de avond zijn Lamb Of God, Anthrax en Obituary. De kaartverkoop start woensdag 16 mei om 9.00 uur via ticketmaster.nl.

Er zijn nauwelijks bands in het genre te noemen die al zo ontzettend lang zo'n onvoorwaardelijke populariteit genieten als Slayer. Het viertal behoort tot de medegrondleggers van de thrashmetal en met album Reign In Blood (1986) heeft de band een en klassieke thrashplaat gemaakt. Dat wil overigens niet zeggen dat de rest van de output kwalitatief onderdoet.

Lamb Of God

Lamb of God is een Amerikaanse groove- en thrashmetalband uit de Amerikaanse plaats Richmond. In 2000 verscheen het zeer succesvolle debuutalbum New American Gospel. Door het succes van hun debuut was Lamb of God al snel in zowel Amerika als Europa bekend.

Anthrax

De Amerikaanse groep Anthrax behoort met Slayer, Megadeth en Metallica tot de 'Big Four' van de thrashmetal. Grondleggers van de band waren gitarist Scott Ian en bassist Dan Lilker, die al na de eerste plaat het hazenpad koos. De bezetting werd later aangevuld met gitarist Dan Spitz, drummer Charlie Benante en zanger Joey Belladonna. Het altijd bijzonder enthousiaste gezelschap brak in 1987 pas echt door met het veelgeprezen Among The Living, één jaar later gevolgd door het al even succesvolle State Of Euphoria. Na de vervanging van Belladonna door John Bush pakte Anthrax in.

Obituary

Pioniers. Een ander woord kan je, om de heren van Obituary te omschrijven, niet bedenken. Begin jaren negentig zorgden zij, samen met Death en Morbid Angel, voor de blauwdruk van hoe death metal echt moest klinken. Geen tierlantijntjes, gewoon rammen. Een brute stamp in de maag. Slowly We Rot, Cause Of Dead en The End Complete zijn vandaag nog steeds verplichte kost als het om een goede handleiding in death metalland gaat.


Entree is 69 euro.

Meer berichten