Corine de Hollander bij het nieuwe gebouw van IntermeZZo. (foto: Alie de Vries)
Corine de Hollander bij het nieuwe gebouw van IntermeZZo. (foto: Alie de Vries)

Deuren open bij nieuwe locatie IntermeZZo

Zwolle - Eigenlijk waren ze al jaren uit hun jasje gegroeid maar een geschikte plek vinden viel nog niet mee voor IntermeZZo, nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten. Na veel klussen en timmeren is het zover. Zaterdag 12 mei kan iedereen het nieuwe pand bewonderen op de Open dag.

(door Alie de Vries)

"Het was echt te klein geworden. Als we yogales wilden geven moesten eerst alle tafels er uit. En in de woonkamer zaten de mensen wel heel erg dicht op elkaar wat in sommige situaties niet wenselijk is", vertelt Corine den Hollander, manager van IntermeZZo. "Bovendien groeit het aantal mensen wat bij ons over de vloer komt sterk." Een nieuwe locatie moest wel aan bepaalde eisen voldoen. Het concept van IntermeZZo is dat ze dichtbij het ziekenhuis willen zitten. Maar wel graag op een eigen, rustige plek. Die ruimte werd gevonden aan de Dr. van Thienenweg 1a in een voormalig kinderdagverblijf. Het pand ligt naast Isala maar kijkt uit over bomen en weilanden. Het is fors groter.

"Kanker kan heel ingrijpend zijn in iemands leven. Nazorg kan daarin op verschillende manieren hulp bieden. We hebben drie typen activiteiten: voorlichting, ontspanning en workshops. Voor de voorlichting hebben we een leslokaal, voor de ontspanning verschillende ruimtes zoals yoga- en meerdere massageruimtes. Er is een keuken, en een mooie tuin. De woonkamer is groot en heeft een prachtig uitzicht op de tuin. Nieuw is dat er spreekkamers zijn waar ondersteuningsconsulenten van het ziekenhuis spreekuur houden. Op die manier zullen mensen gemakkelijker hun weg naar IntermeZZo kunnen vinden", licht Corine toe.

"Toen ik voor het eerst door dit pand, eigenaar is Jansen Vastgoed, liep zag ik meteen veel mogelijkheden. Het is eigenlijk perfect. Er kan groei plaatsvinden. Zo willen we een nieuwe activiteit opzetten genaamd KindermeZZo. Voor kinderen die kanker krijgen maar ook voor kinderen wiens ouder kanker krijgt. Kinderen gaan daar vaak anders mee om dan volwassenen. Wij willen een kring om kinderen heen creëren die hen helpt hiermee om te gaan. Tegen een nazorgcentrum dichtbij het ziekenhuis werd in het verleden vreemd aangekeken. Inmiddels heeft IntermeZZo een voorbeeldfunctie. Je zou ons een pionier op dit gebied kunnen noemen."

De inrichting is opgebracht door sponsoren als Roparun en vrienden van Isala. Ook staan er tientallen vrijwilligers klaar om op allerlei manieren te helpen. Kanker is iets waar we bijna allemaal op de ene of andere manier mee te maken krijgen.Het programma voor 12 mei is te vinden op de website."

www.Intermezzo-zwolle.nl

Meer berichten