Carlo Duinkerken, Robert Immink en Sjalien de Leeuwe zetten zich met veel enthousiasme in voor de KWF SamenLoop voor Hoop Zwolle.
Carlo Duinkerken, Robert Immink en Sjalien de Leeuwe zetten zich met veel enthousiasme in voor de KWF SamenLoop voor Hoop Zwolle.

Meer teams welkom in SamenLoop voor Hoop

Zwolle - De 24 uurs wandelestafette voor de KWF, SamenLoop voor Hoop, wordt op zaterdag 26 en zondag 27 mei gehouden in Park de Wezenlanden in Zwolle. De organisatie is in handen van een groep enthousiaste vrijwilligers. Robert Immink, Sjalien de Leeuwe en Carlo Duinkerken zijn drie van hen.

Zwolle - Tijdens het evenement wandelen de deelnemers 24 uur in estafettevorm over het parcours, symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Op dit moment staat de teller op 31 teams, en er zijn er nog een paar in de maak. "Het zou prachtig zijn als er nog meer teams of individuele wandelaars bij komen", vertelt Robert Immink, voorzitter van de SamenLoop voor Hoop Zwolle. Het parcours is in Park de Wezenlanden, dus dat biedt volop ruimte aan nog veel meer deelnemers en bezoekers. "Iedereen kent wel iemand met kanker, dus het raakt ons allemaal. Buren, collega's, families, sportvrienden, allerlei teams hebben zich al ingeschreven. Trouwens, ook als mensen geen team bij elkaar krijgen, kunnen ze zich inschrijven. Iedereen die zich betrokken voelt om zich in te zetten in de strijd tegen kanker en dit unieke evenement vol saamhorigheid wil meemaken, kan zich aanmelden!"

"Ook kinderen kunnen meedoen," vult Sjalien aan. Zij houdt zich bezig met de speciale KinderLoop op zondag 27 mei om 12.00 uur. Kinderen wandelen symbolisch 24 minuten, en de animo is groot. "Er doen schoolklassen mee. De kinderen zijn ook vooraf druk bezig om geld in te zamelen. We willen kinderen iets positiefs laten beleven rondom het verdriet dat kanker met zich meebrengt." Ook kinderen van teamleden hebben zich opgegeven voor de Kinderloop. Onder enthousiaste aanmoediging van de clowns van stichting Ziezo belooft het een feestelijk onderdeel van de SamenLoop te worden. "Alle kinderen zijn welkom en inschrijven kan nog steeds!" roept Sjalien op.

Carlo houdt zich bezig met vrijwilligers. "Het is fantastisch om te merken hoe bereidwillig mensen zijn om mee te helpen. Er blijft echter genoeg te doen over, bijvoorbeeld tijdens de op- en afbouw, of ondersteuning bij de horeca, dus we hebben nog steeds mensen nodig!" Carlo vraagt iedereen die een handje wil helpen zich aan te melden via carlo.duinkerken@gmail.com.

Een deel van de opbrengst komt rechtstreeks ten goede aan Nazorgcentrum Intermezzo Zwolle. Naast de 24-uurs wandelestafette zijn er in het park voor bezoekers allerlei activiteiten te beleven met muziek en ander entertainment.

www.samenloopvoorhoop.nl/zwolle

Meer berichten