Spectaculaire aftrap Wilde Deerne


In Academie Huis - Grote Kerk. is de eerste voorstelling van De Wilde Deerne. Daar wordt ook het boek 'Het Wolfsmeisje' van historicus Wim Coster gepresenteerd, net als de muziek van  Aïrto, Dries Bijlsma en Rob Peters.  (foto: Erik Franssen)
In Academie Huis - Grote Kerk. is de eerste voorstelling van De Wilde Deerne. Daar wordt ook het boek 'Het Wolfsmeisje' van historicus Wim Coster gepresenteerd, net als de muziek van Aïrto, Dries Bijlsma en Rob Peters. (foto: Erik Franssen)

Spectaculaire aftrap Wilde Deerne

Zwolle - De kick-off van de Zwolse Stadsproductie De Wilde Deerne is vrijdag 6 april in in het Academie Huis - Grote Kerk. Er is dan een avondvullend programma met de lancering van het boek 'Het Wolfsmeisje' van historicus Wim Coster en de speciaal gebrouwen 'Wilde Deerne Bieren' van Bierbrouwerij Hettinga.

Tevens is er de primeur van de titel-track van de voorstelling door Zwolse singer-songwriter Aïrto, Dries Bijlsma en Rob Peters, de presentatie van de cast van de voorstelling en een overweging van stadspastor Mariska van Beusichem. Verder zijn er optredens van Roots Rising, Muppetstuff en organist Toon Hagen. De gratis kaarten zijn verkrijgbaar via: www.de wildedeerne.nl/kick-off.

Exact 300 jaar geleden werd het Wolfsmeisje Anna Maria Jennaert, ook wel bekend als: 'De Wilde Deerne', herenigt met haar moeder nadat zij zeventien jaar eerder was ontvoerd uit Antwerpen. Deze avond zal in het teken staan van het gelijknamige Muziektheaterspektakel De Wilde Deerne die op 11 mei haar première zal beleven in de Zwolse IJsselhallen.

Anna Maria Jennaert werd op 26 juli 1717 in de bossen rondom Zwolle in verwilderde toestand aangetroffen en opgevangen in Zwolle door een pleegmoeder, de waardin van het logement 'De Misverstand' aan de voet van de Peperbus. De vondst van het 'Wolfsmeisje' werd destijds wereldnieuws waarna zij uiteindelijk herenigd werd met haar moeder en terugreisde naar haar geboortestad Antwerpen. Anne Maria is in korte tijd een bekende Zwollenaar geworden.

Bij het schrijven van het script kon regisseur Ko van den Bosch gebruik maken van het onderzoeksmateriaal voor het boek 'Het Wolfsmeisje'. Daarbij werd schrijver en historicus Wim Coster als de historicus vanaf het begin één van de personages in de theatervoorstelling. Zo groeiden boek en voorstelling in alle verscheidenheid naast elkaar.

Initiators en producenten Boudewijn Koops en Ilona Kevelham zijn trots dat de officiële kick-off in het hart van de stad plaatsvindt waarbij zoveel verschillende Zwolse partijen betrokken zijn en deze gratis aan kunnen bieden aan 1000 bezoekers. "Daarbij hebben we elkaar gevonden in dezelfde idealen en waardes. Juist op deze plek waar innovatie voorop staat, je elkaar ontmoet, bezint en vooral samen viert", aldus Koops.

De Zwolse Stadsproductie produceert deze spectaculaire kick-off in samenwerking met HESZ, Stadspastor Mariska van Beusichem, organist Toon Hagen en uitgeverij Balans. Mede mogelijk gemaakt door Het Zwolle Fonds.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.dewildedeerne.nl en Zwolse Theaters.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden