De organisatie van de Kerstpakkettenactie wil  wil tijdens de kerstperiode liefde uitdelen in de vorm van 1.750 kerstpakketten.
De organisatie van de Kerstpakkettenactie wil wil tijdens de kerstperiode liefde uitdelen in de vorm van 1.750 kerstpakketten. (Foto: Elvado Fotografie)

Wapperende handen gezocht voor kerstpakketten

De Kerstpakkettenactie Zwolle is weer gestart. En ook dit jaar worden er weer enthousiaste wapperende handen gezocht. De organisatie zoekt mensen die met anderen zinvol bezig willen zijn. Meehelpen duurt twee uur.

Dit vrijwilligersproject wil tijdens de kerstperiode liefde uitdelen in de vorm van 1.750 kerstpakketten. Deze zijn voor sociale minima, zoals mensen die gebruik maken van de Voedselbank en de daklozenopvang. Vorig jaar hebben hebben zevenhonderd Zwolse vrijwilligers meegedaan aan d kerstpakkettenactie. Er zijn toen 35.340 producten ingezameld en er is voor bijna 10.000 euro aan giften gegeven.

Waar zijn de wapperende handen inzetbaar? Op vrijdag 16 en 17 december worden de hele dag boodschappen ingezameld. Dit gebeurt bij alle Jumbo supermarkten in Zwolle, en de Albert Heijn-winkels in Zwolle-Zuid.
De organisatie zoekt vrijwilligers die het winkelend publiek bij de supermarkt om producten willen vragen. Wie dat wil kan de ingezamelde artikelen met de eigen auto vervoeren naar de opslagplaats. Een klus duurt maximaal twee uur. In eerdere edities werd dit ook veel samen gedaan door bijvoorbeeld gezinnen, vrienden, buren, sportmaatjes of als ondernemers.

Op www.kerstzwolle.nl staat een online inschrijfformulier. Hier kan iedereen zichzelf - of als groep - digitaal inschrijven voor een klus naar eigen keus.

Jan de Beer is één van de organisatoren van de actie "De kracht van de actie is dat wij allemaal vrijwilligers zijn", zegt hij. "Niemand ontvangt vrijwilligersvergoeding want elke cent wordt besteed aan het goede doel. Alle organisatoren hebben een drukke baan en we steken onze vrije tijd vrijwillig in dit project. Alleen doordat we zo effectief samenwerken als organisatie én als Zwollenaren onderling, kunnen we de actie op deze manier succesvol vormgeven. Ook werken we actief samen met bestaande hulporganisaties en de gemeente Zwolle."

Kijk voor meer informatie op www.kerstzwolle.nl. Hierop staat onder andere de financiële verantwoordingen maar ook en aanbevelingen van bijvoorbeeld PEC Zwolle en het college van B en W.

Meer berichten