Hornbach gaat woensdag 14 maart open. "Wij willen op elke afdeling en in ieder gangpad een persoon met kennis en know-how inzetten," vertelt De Goede. (foto: Frans Paalman)
Hornbach gaat woensdag 14 maart open. "Wij willen op elke afdeling en in ieder gangpad een persoon met kennis en know-how inzetten," vertelt De Goede. (foto: Frans Paalman)

Hornbach Zwolle is er klaar voor

Zwolle - Terwijl er in de diverse gangpaden van de nieuwe vestiging van Hornbach nog druk de hand wordt gelegd aan de laatste details voordat de zaak officieel opent, mag ik alvast een kijkje komen nemen. "Eigenlijk zijn we al vanaf de sleuteloverdracht in januari druk doende om de voorraden in de winkel te leggen, zoveel producten zijn er," aldus algemeen directeur Evert de Goede.

(door carine Vos)

De nieuwe vestiging van Hornbach aan de Katwolderweg is al veelvuldig in het nieuws geweest, voordat überhaupt de deuren opengingen voor het grote publiek. Woensdag 14 maart is het eindelijk zover. "We hebben er zin in, we zijn er klaar voor. Er zullen altijd details zijn die nog moeten gebeuren, maar dat houd je altijd," geeft De Goede vol goede moed aan. "We hebben een ervaren ploeg met mensen. Dat is iets waar we bewust mee bezig zijn geweest. Ook in crisistijd hebben we in al onze vestigingen altijd ingezet op mensen met ervaring. Hier in Zwolle is de gemiddelde leeftijd van de medewerkers ongeveer 37 jaar." Een mooi voorbeeld van zo'n ervaren kracht is Ed, die 60 jaar oud is. Hij is vaste kracht op de badkamerafdeling, waar hij zijn ervaring als installateur en monteur goed kan gebruiken om alle voorkomende vragen van klanten te kunnen beantwoorden.

"Wij willen op elke afdeling en in ieder gangpad een persoon met kennis en know-how inzetten. Heb je bijvoorbeeld een vraag over verf, dan stel je die aan een professionele schilder. Ook lopen er professionele timmerlieden, tegelsnijders, stukadoors en loodgieters rond," vertelt De Goede. Dat er ook professionals lopen op de tuin- en dierafdeling is ook direct zichtbaar. Twee dagen voor de opening worden daar heel voorzichtig de vissen te water gelaten in de aquaria, die met een totaalinhoud van 15.000 liter een volledige wand beslaan.

Hornbach onderscheidt zich naast de lageprijs-garantie ook met een enorm assortiment en grote voorraden. Ook dat is weer een onderscheidend punt van de Hornbach: professionele klussers en zelfstandigen kunnen met hun vragen en bestellingen terecht bij een aparte balie.

Wie door de Hornbach loopt zal snappen wat deze bouwmarkt toch net weer anders maakt dan anderen. Enkele opvallende zaken: uiteraard het enorme vloeroppervlak (gemiddeld vier keer zo groot), de lijstenmakerij, projectshows en de beschikbaarheid van merken die door professionals gebruikt worden. Nog een leuk feitje: schroefjes, boutjes, wieltjes, knopjes, etc kun je apart afwegen en betalen. "Want uiteraard heb je de volgende keer weer net een ander schroefje nodig dan de 99 stuks die je nog hebt liggen van een vorige keer."

Meer berichten

Shopbox