Rolstoelbasketbalteam Be Quick '28 kampioen

Zwolle - Nog geen vijf jaar geleden startte basketbalvereniging Be Quick '28 met een rolstoelbasketbalteam, en nu is het eerste kampioenschap in de C-divisie behaald. 

Het team dat samen in de competitie uitkomt met spelers van Second Dribble uit Hardenberg maakte dit seizoen een vliegende start door direct van een paar belangrijke concurrenten te winnen. Echter bleef het tot vorige week spannend toen de ploeg van coach Gerben Naber het moest opnemen tegen de directe concurrent uit EBV Mustangs uit Emmen. Deze wedstrijd werd echter overtuigend gewonnen met 51-30 en dus is het eerste rolstoelbasketbal-kampioenschap voor Be Quick '28 een feit. 

Maar tijd om op hun lauweren te rusten hebben de Zwollenaren echt niet, want in mei wordt gestart met de landelijke kruisfinales in de strijd voor de landstitel. Hoe deze finale ook moge aflopen, dit kampioenschap is nu al historisch.

Na vijf jaar is er geschiedenis geschreven bij Be Quick '28. Spelers van het team zijn Erik Beuker, Stephanie Witjes, Heidi Hofsink, Jan Willem Kuipers, Eline Snippe, Ronald Hofsink, Willem Scheffer, Jan Willem Goldenbeld, en Gerben Naber. Spelers die niet op de foto erbij staan maar zeker wel net zo belangrijk; Wilko Braam, Hasib Reza, Bert van Eunen en Margret Ester.
 

Meer berichten

Shopbox