Dyveke Gardenier heeft een verkiezingsdebat georganiseerd Bij Siem. ". Mensen kunnen direct met de politici in gesprek, vragen stellen, of hun eigen lobby-punten aan de politici voorleggen. Ook komen er tafelgesprekken." (foto: Eva Poshthuma)
Dyveke Gardenier heeft een verkiezingsdebat georganiseerd Bij Siem. ". Mensen kunnen direct met de politici in gesprek, vragen stellen, of hun eigen lobby-punten aan de politici voorleggen. Ook komen er tafelgesprekken." (foto: Eva Poshthuma)

Speeddaten met politici tijdens debat

Zwolle - Weet je al op welke lokale partij je gaat stemmen volgende week bij de gemeenteverkiezingen? Of twijfel je nog of je überhaupt de gang naar de stembus gaat maken? In ieder geval kun je bij het verkiezingsevenement in Dieze - georganiseerd door Bij Siem - rechtstreeks je standpunten toetsen bij diverse lokale politici.

(door Carine Vos)

Dyveke Gardenier is sinds kort het gezicht van Bij Siem. Gardenier over de achtergrond van het verkiezingsevenement: "Ik heb vanuit de gemeente opdracht gekregen om wat meer reuring in de wijk Dieze te genereren. Binnen dit experiment zijn allerhande initiatieven mogelijk en het verkiezingsevenement is een voorbeeld en tevens dé gelegenheid bij uitstek om dat te doen wat belangrijk is: verbinden. Hier komt alles bij elkaar: politieke partijen kunnen de bevolking bereiken, ondernemers in de wijk kunnen zichzelf profileren en het wijkproject Bij Siem komt in de picture."

Gardenier over de praktische inkleding van het evenement: "Op vrijdagavond 16 maart staan alle politieke partijen bij elkaar in een ruimte, waar ze elk een eigen deel toegewezen krijgen. Mensen kunnen direct met de politici in gesprek, vragen stellen, of hun eigen lobby-punten aan de politici voorleggen. Ook komen er tafelgesprekken over belangrijke onderwerpen als duurzaamheid, energie, gezondheid en wijkeconomie." Om de reuring te creëren die van haar verwacht wordt, heeft Gardenier daarnaast voor een interessant activiteitenprogramma gezorgd. "Voor jongeren is er een freerun parcours door de Wijk, er komen vegan-taarten, een bierproeverij, een mobiele fotostudio, kleding, en uiteraard ontbreken de muziek, drankjes en hapjes niet. Op deze manier bied ik een platform aan ondernemers en stichtingen in de wijk om zich zichtbaar te maken." Het verkiezingsevenement mag dan wel plaatsvinden in de wijk Dieze, Gardenier hoop op aanloop vanuit geheel Zwolle.
Gardenier over het initiatief 'Bij Siem': "Binnen dit experiment vanuit de gemeente is van alles mogelijk. Ik zoek ondernemende mensen die iets te bieden hebben aan de wijk, of die iets willen organiseren. We mogen trots zijn op deze wijk. Het koffiehuis op de hoek van het Simon van Slingelandtplein is waar mensen elkaar kunnen treffen."
Gardenier hoopt dat mensen durven aankloppen met creatieve ideeën, zodat zij kan helpen verbinden en uitbouwen. "De eerste onderneemster die zich bij ons meldde, heeft inmiddels al een paar vaste klanten in de wijk. Ik hoop dat er veel meer van dit soort wijk-verbindingen ontstaan."

Locatie en tijd: vrijdag 16 maart, tussen 17.00 en 21.00 uur, Simon van Slingelandtplein 27.

Meer berichten

Shopbox