Anita en Ger Mosterman voor de nieuwe belettering van Gooodyfooods.
Anita en Ger Mosterman voor de nieuwe belettering van Gooodyfooods.

Lekker eten waar je blij van wordt

Zwolle - In het centrum van Zwolle ligt Natuurwinkel Gooodyfooods. Het lichte en ruime pand is gebouwd op het fundament van de Nederlandse Bank. Klanten die naar de Dr. Hauschka Schoonheidssalon in de kelder gaan, kunnen de dikke kluisdeur bewonderen en de rails waar vroeger de karretjes met goudstaven over reden. Vandaag de dag gaat er nog steeds 'goud' over de toonbank: biologische voeding met waarde voor mens, dier en planeet.

(door Annelijn Steenbruggen)

Natuurwinkel Gooodyfooods is het sfeervolle familiebedrijf van Anita Mosterman, haar echtgenoot Ger en broer Koos. Ook werken er twee kinderen van Anita en Ger mee. De winkel is ruim opgezet met brede gangpaden. In het hart van de winkel zijn de versgroepen groente & fruit, kaas & vlees en brood & banket opgesteld in drie cirkels.

Anita: "Die cirkels komen terug op het plafond. Daarmee laten we aan onze klanten zien dat wij de versgroepen zo belangrijk vinden. Bovendien staan die cirkels voor de drie O's in Gooodyfooods, voor de drie ondernemers en voor ons ideaal: goede voeding voor mens, dier en aarde. Check het maar eens op internet: alle goede dingen komen in drievoud."

Na al die jaren geniet Anita nog elke dag van haar werk. "Ik vind het ontzettend leuk om gastvrouw te zijn voor mijn klanten en hen blij te maken met lekker eten. Ook vind ik het fijn om mensen te leren hoe je gezond kunt eten op een eenvoudige manier." Het is weliswaar 'knetterhard werken' - aldus Anita - maar het werk geeft haar ook energie omdat zij nog steeds bijleert van haar klanten en medewerkers. Bovendien is haar idealisme, waarmee ze ooit begon, nog springlevend: "Met biologische voeding kan ik positief bijdragen aan de toekomst. Het is een mooie manier om voor de aarde te zorgen en rekening te houden met ons nageslacht."

Vaste klanten van Natuurwinkel Gooodyfooods zullen het weten: het woord 'Natuurwinkel' in de naam is er recent bijgekomen. Anita: "Door ons aan te sluiten bij Natuurwinkel willen we onszelf meer gaan voeden met inhoudelijke verhalen over biologische landbouw en voeding. Ik vind dat het bijzondere verhaal achter onze producten nog vaker verteld mag worden. Die nieuwe naamgeving geeft hopelijk een impuls aan het beter naar buiten brengen van die verhalen. In het weekend van 9 en 10 maart is de officiële start onder onze nieuwe naam. We noemen dat: Oud & Nieuwfeest. Het is namelijk geen heropening of een welkomstfeest, want we zijn al open en mensen zijn altijd al welkom bij ons, maar we geven een nieuwe start aan iets wat er al was. Het feest duurt een maand met elk weekend proeverijen."

Meer berichten

Shopbox