Het familieteam Van Zwieten zet zich in in de strijd tegen kanker door mee te wandelen met de SamenLoop voor Hoop. 
Het familieteam Van Zwieten zet zich in in de strijd tegen kanker door mee te wandelen met de SamenLoop voor Hoop. 
SamenLoop voor Hoop Zwolle

Familie Van Zwieten zet stappen tegen kanker

Zwolle - Team Zwieties behoort inmiddels tot de harde kern van de SamenLoop voor Hoop. Op 26 en 27 mei wandelen ze voor de vierde keer mee met dit feest van hoop en leven.

Wat drijft hen? We vragen het Cissy van Zwieten, Teamcaptain van de Zwieties. "Toen we in 2012 voor de eerste keer deelnamen waren we verrast door de verbinding die je voelt tussen de deelnemers. Het is zo'n mooie ervaring. Je wandelt met wildvreemden over het parcours maar je hebt allemaal hetzelfde doel: dat mensen niet meer hoeven te sterven aan kanker. Daarbij is het iedere keer een geweldig gezellig weekend, echt een feest!"

In de familie en vriendenkring van de familie van Zwieten zijn mensen die kanker hebben gehad. Sommigen zijn overleden, maar gelukkig zijn er ook mensen genezen. Daaruit blijkt hoe belangrijk wetenschappelijk onderzoek naar kanker is. De overlevingskansen ten opzichte van 10 jaar geleden van bijvoorbeeld borstkanker zijn nu veel beter. Het Zwieties team bestaat drie generaties van Zwietens aangevuld met vrienden.
De familie is heel muzikaal, en daarom organiseren ze een benefiet huiskamerconcert met Woodland Springs (een van de acts die ook tijdens de SamenLoop optreedt) , om zo geld in te zamelen voor het goede doel.

Tijdens de SamenLoop voor Hoop op 26 en 27 mei, wandelen deelnemers in estafettevorm 24 uur over een parcours in het Wezenlandenpark. Dit als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Voorafgaand en tijdens het evenement zamelen de deelnemers geld in voor de KWF en een deel voor Intermezzo Zwolle. Bijzondere onderdelen tijdens de SamenLoop zijn de Openingsronde door mensen die zelf kanker hebben of hebben gehad en de Kaarsenceremonie op zaterdagavond. Op zondagochtend is de vrolijke Kinderloop, een soort mini-samenloop voor kinderen. Na 24 uur wordt het evenement afgesloten met de Slotronde, waarbij de opbrengst bekend wordt gemaakt.

"Het KWF-concept lijkt een beetje ingewikkeld, maar waar het op neer komt is heel simpel: iedereen die een uurtje kan wandelen kan al meedoen. Je hoeft echt niet de hele 24 uur aanwezig te zijn, alhoewel het wel reuze gezellig is,. Er is veel muziek en allerlei activiteiten, ook voor kinderen," aldus Cissy. "Wij doen ondertussen voor de vierde keer mee en weten wat een bijzonder, indrukwekkend en gezellig weekend de SamenLoop is. Ik zou aan iedereen willen zeggen: doe ook mee! Vorm een team met familie, vrienden of collega's. Als je er nog nooit geweest bent mis je echt iets!"

www.samenloopvoorhoop.nl/zwolle

Meer berichten

Shopbox