Folksessie en Ierse dans

Zwolle - De kinderen van Fiddling Ceilidh treden zaterdag 10 maart vanaf 14.00 uur op in de Grote Kerk. Een beetje vooruitlopend op St. Patrick's Day wordt er deze middag in het 'Academiehuis de Grote Kerk Zwolle' een folksessie gehouden.

De 'Ierse Dansschool Keltisch Dansje' geeft een demonstratie Ierse dans. De folksessie heeft een speciaal tintje, kinderen spelen namelijk drie Ierse tunes bij de dansdemonstratie (ceili) die deze middag gegeven wordt. "Ze zijn al druk aan het oefenen met Ierse jigs en reels," vertelt Wendy van Zomeren die Fiddling Ceilidhs organiseert waarin kinderen leren Ierse muziek te spelen. Danslerares Koosje Schouten laat in de Grote Kerk met haar leerlingen zien waarom jigs en reels uitnodigen om te dansen. "Dit is muziek waar het ritme gewoon vraagt om te bewegen. En het leuke van een ceili is dat het snel geleerd is."

Na de dansdemonstratie is er voor liefhebbers een speedworkshop Keltisch dansen. De sessiemuzikanten spelen door tot 16.00 uur. Voor deze workshop is opgave vooraf noodzakelijk via info@keltischdansje.nl. De workshop kost 10 euro. (foto: John Beumer, Toffe PR)

Meer berichten

Shopbox