'Synergie' van Theater Initiatief Zwolle in klooster

Zwolle - Theater Initiatief Zwolle (TIZ) voert dinsdag 13 maart weer de voorstelling 'Synergie' op. Het gezelschap doet dat al vanaf 2016 en nog steeds staan de spelers met veel plezier met het stuk op diverse locaties in en rond Zwolle. Dinsdag is dat in het Dominicanenklooster aan de Assendorperstraat.

De oorsprong van de voorstelling ligt in een tentoonstelling van tien levensgrote schilderijen naar Bijbelse verhalen van Kunstenaar Egbert Modderman. De schilderijen verbeelden verhalen uit de Bijbel zoals 'De verloren zoon' en 'De barmhartige Samaritaan'. Enkele spelers van TIZ hebben voor een aantal van die schilderijen model gestaan. Dit heeft hen geïnspireerd een theaterproductie te ontwikkelen samen met regisseur Gertrude Brijder.

De theaterproductie 'Synergie' gaat over het thema 'Goed en kwaad'. Het is een productie waarin de beelden uit de schilderijen tot leven komen en wat te vertellen hebben. Dit alles gaat samen met de bijzondere gecomponeerde muziek van Alex Manassen. 


Egbert Modderman is afgestudeerd aan de kunstacademie Groningen en heeft daarna aanvullend zijn opleiding in Italië gedaan rond de realistisch-figuratieve schilderkunst. Zelf typeert hij zijn werk als religieus-figuratief. 
Egbert heeft in Amerika zijn eigen galerie www.newbernartexhibit.com

Op dinsdag 13 maart zal 'Synergie' om 20.00 uur worden opgevoerd in het Dominicanenklooster. Deze keer in samenwerking met filosoof Désanne van Brederode. De entree is 10 euro. Kaartverkoop via www.kloosterzwolle.nl/programma/kloostercollege-4/

Op vrijdag 9 maart om 15:00 uur zullen Onno Sijperda en Gerard Zuyderhoff, allebei spelers in 'Synergie' in het radioprogramma Bij Zo Zwolls van RTV zwolleFM wat vertellen over deze bijzondere productie. 

Zie ook www.tiz.nu/nieuws/

Meer berichten

Shopbox