"Verrassend, eerlijk, fanatiek maar relaxt en altijd met een boodschap." Arjan Snoeijer heeft genoeg woorden om The Good Hand te omschrijven.
"Verrassend, eerlijk, fanatiek maar relaxt en altijd met een boodschap." Arjan Snoeijer heeft genoeg woorden om The Good Hand te omschrijven.

The Good Hand gaat zijn eigen gang

Zwolle - Ze maken muziek zonder specifiek genre, maar dat maakt de band niet minder populair: vrijdag 9 juni is de release van de derde lp van The Good Hand. "Iedereen die ze hoort spelen, is het erover eens: ze zijn Zwolle's 'best kept secret'."

(door Rik Kapitein)

Arjan Snoeijer kijkt uit naar de lp-release. "Elke keer als zij live spelen, is dat een feest", zegt de eigenaar van Minstrel Music. "Hun vorige release was een groot feest." Snoeijer heeft inmiddels aardig wat ervaring met lp-releases. Met zijn label helpt hij regelmatig bands die op vinyl willen publiceren. "Ik vind het vooral leuk om mensen kennis te laten maken met relatief onbekende bands en nieuwe muziek", lacht hij. "Als een band het hart op de goede plek heeft, wil ik ze wel helpen." In de ruimte achter de winkel aan de Assendorperstraat staan dozen vol lp's. "Die moeten we nog in de hoezen stoppen, voor in de verkoop straks."

Hoewel hij dus vaker lp's uitbrengt, heeft hij een speciale band met The Good Hand. "Zij zijn zo'n beetje het vlaggenschip van mijn label. De eerste twee lp's heb ik ook uit mogen brengen, die zijn inmiddels nagenoeg uitverkocht." Het toont volgens hem hoe populair de band toch wel is. "We hadden bij de vorige release ook een speciale limited edition: die was binnen de kortste keren uitverkocht." En dus zal ook deze keer een lp in een fluwelen box worden aangeboden. "Met nog een paar items daarin, waar de fans blij van zullen worden."

Komende vrijdag staan de drie muzikanten in de kleine zaal van Hedon. "Vorige keer speelden ze in de Singel. Dat was fantastisch, maar dit keer hebben we een iets grotere zaal nodig", legt Snoeijer uit. Mensen kunnen in zijn winkel een lp krijgen als entreebewijs. "Dan heb je nog een aandenken na die tijd, dat ziet er toch mooier uit dan een kaartje", lacht hij. "En de toegang is volledig gratis, dus ik hoop dat er ook weer mensen komen die hun muziek nog niet kennen."

Wie van een zoetsappig liefdesliedje houdt, hoeft bij The Good Hand niet aan te komen. "Ze blijven eigenzinnige nummers schrijven, ze zullen zich niet aanpassen aan de wens van het grote publiek." Dat is volgens Snoeijer ook hun kracht. "Dennis, Arjan en Ingmar hebben een fanatieke relaxtheid om zich heen hangen. Ze zijn fanatiek als het gaat om muziek maken en alles wat daarbij komt kijken, maar in het contact zijn ze altijd relaxt. En er zit altijd een boodschap in hun muziek."

De release van het album 'blissful yearning' begint om 20:30 in de kleine zaal van Hedon. Snoeijer kijkt met veel plezier uit naar komende vrijdag. "Die release wordt een groot feest. Het live publiek is altijd enthousiast. Het verkopen van de lp's daarna is het saaie werk."

Meer berichten

Shopbox