De Esdoorn, onderdeel van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht, zoekt een begeleider voor tijdens het bloemschikken met dementerende ouderen.
De Esdoorn, onderdeel van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht, zoekt een begeleider voor tijdens het bloemschikken met dementerende ouderen.

ZwolleDoet!: van creatief maatje tot geen gemaar en creatief denken

In Zwolle worden vele activiteiten mogelijk gemaakt door vrijwilligers. ZwolleDoet! presenteert op www.zwolledoet.nl enerzijds het aanbod van vrijwilligers en anderzijds de vacatures van organisaties die vrijwilligers zoeken. In deze rubriek een greep uit het vraag en aanbod.

Vacatures

Creatief Maatje

De Stuwwal zoekt creatieve vrijwilligers. Deze ondernemen regelmatig leuke activiteiten zoals koken, knutselen, spelletjes of een wandeling met cliënten. Vrijwilligers kunnen zich ook inzetten als individueel maatje voor een cliënt. De Stuwwal is onderdeel van Interakt Contour: een stichting voor mensen met hersenletsel, lichamelijke aandoeningen en zintuiglijke handicaps. Op Woonlocatie De Stuwwal verblijven tieners en jongeren die een lichamelijke beperking hebben waarvan enkelen in combinatie met een Autisme Spectrum Stoornis.
Stuwwal is op zoek naar een of meerdere vrijwilligers die structureel (indien mogelijk) in de middag en/of avond iets kunnen ondernemen met de bewoners. Naast deze momenten, zou het ook fijn zijn als ze een keer in de vakantie of het weekend beschikbaar zijn.
Meer informatie via www.zwolledoet.nl/vacaturebank, trefwoord 'creatief'.

Begeleider bloemschikken

Zorglocatie de Esdoorn, onderdeel van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht, zoekt een begeleider voor tijdens het bloemschikken met dementerende ouderen. Door middel van het bloemschikken genieten bewoners van het contact, de aandacht en de gezelligheid door samen bezig te zijn.
De activiteit vindt een of twee keer per maand plaats op woensdagmiddag, in overleg. Van 13.45 tot 16.15 uur.
Meer informatie via www.zwolledoet.nl/vacaturebank, trefwoord 'bloemschikken'.

Activiteit

Workshop Creatief Denken: help, ik zoek vrijwilligers.

Geen 'Ja maar..' of 'Dat kan niet…', maar denken in mogelijkheden. Dat is de kracht van Creatief Denken. De workshop voor vrijwilligers of mensen die werken met vrijwilligers wordt gehouden op woensdag 28 maart, vanaf 19.15 uur. De avond begint met de plenaire opening, waarbij Etienne Verhoeff en Kyra van Leeuwen de bezoekers meenemen in het creatief denken. Ze laten hen anders kijken naar 'echt contact'. Na het plenaire gedeelte gaan ze Creatief Denken toepassen. Hoe zorg je dat je vrijwilligers niet wegjaagt? In de deze sessie ervaren de deelnemers aan de hand van creatief denken wat hun vaste denkkaders zijn en hoe ze hier uit kunnen stappen om tot nieuwe inzichten te komen. Aanmelden via www.zwolledoet.nl/agenda

Meer berichten

Shopbox