Pauwergirls,Monique, Jasmijn en Aleid. Op 8 maart, Internationale vrouwendag, maken ze een tournee langs  Zwolle Zuid (Jongerencentrum Rezet), Holtenbroek (Wijkcentrum Bachlaan), Wipstrik (Wijkcentrum Bestevaer) en Assendorp (Doas).
Pauwergirls,Monique, Jasmijn en Aleid. Op 8 maart, Internationale vrouwendag, maken ze een tournee langs Zwolle Zuid (Jongerencentrum Rezet), Holtenbroek (Wijkcentrum Bachlaan), Wipstrik (Wijkcentrum Bestevaer) en Assendorp (Doas).

Vrouwendag met De Pauwergirls

Zwolle - Ze hebben nog net geen helikopter tot hun beschikking, maar het effect zal er niet minder om zijn: De Pauwergirls die op één avond vier locaties aandoen om Internationale Vrouwendag extra cachet te geven. "We mogen als troubadours door de diverse wijken om vrouwen te verbinden met onze muziek," aldus Monique Huisman, zangeres bij De Pauwergirls.

(door Carine Vos)

De Pauwergirls, dat zijn Monique, Jasmijn en Aleid. Ze treden op door het hele land en maken, zoals ze zelf aangeven, muziek met een knipoog en een snufje theater. Op 8 maart is het dé gelegenheid voor Zwolse dames om op een laagdrempelige manier van hun muziek te komen genieten. "We zijn benaderd door het Zwols Vrouwenplatform (ZVP) om 8 maart een bijdrage te leveren aan Internationale Vrouwendag," geeft Monique aan. "Omdat ZVP dit jaar besloten heeft om binnen de wijken het programma van deze dag aan te bieden, is eruit gekomen dat wij op één avond gaan rouleren langs 4 locaties. Dat houdt in dat we ongeveer drie kwartier per wijk optreden."
De wijken waar Internationale Vrouwendag dit jaar gevierd wordt zijn Zwolle Zuid (Jongerencentrum Rezet), Holtenbroek (Wijkcentrum Bachlaan), Wipstrik (Wijkcentrum Bestevaer) en Assendorp (Doas). Monique: "Het wordt een hele uitdaging voor ons om overal op tijd te zijn. We nemen onze oude radio mee en proppen onszelf dan na ieder optreden met onze petticoats weer in onze auto. We hebben er nu al lol in." Het oude radiomeubel uit 1952 is het kenmerk van De Pauwergirls. Elke keer is het een verrassing welke muziek eruit tevoorschijn komt. "Ook voor Internationale Vrouwendag laten we ons leiden door wat we ter plekke aantreffen. Het kan zijn dat we merken dat de boel wat opgezweept kan worden met dansliedjes; dan doen we dat. Op een andere locatie is er misschien wat meer behoefte aan rustige luisterliedjes."

De Pauwergirls zijn wel wat improvisatie gewend. Ze treden op in diverse omgevingen en settings. "Al die variatie maakt het werk zo fijn om te doen. Het ene moment sta je op te treden in het theater, een volgend moment op een evenement en een andere keer juist heel klein op een privéfeest. En we proberen ons programma altijd op maat te maken." Monique heeft met haar collega's ook een nieuw theaterprogramma gemaakt met nieuwe nummers, nieuwe kleding en een hoofdrol voor een oude auto uit de jaren 60. "We maken muziek met een retrotintje, maar spelen ook moderne nummers. Denk aan Caro Emerald, rock 'n roll, maar ook een liedje als 'Iedereen is van de Wereld'. Maar dan à la De Pauwergirls."

www.pauwergirls.nl

Meer berichten

Shopbox