Het Vliegende Paard aan de Voorstraat. (foto: Joost Jansen)
Het Vliegende Paard aan de Voorstraat. (foto: Joost Jansen)

Stemloket in studentencafé wordt 's nachts geopend door burgemeester Meijer

Zwolle - Met als doel om meer jongeren naar de stembus te trekken slaan Buro Ruis, SOOZ, gemeente Zwolle, diverse politieke jongerenorganisaties en Het Vliegende Paard de handen ineen  door een mobiel stembureau op te zetten in het Zwolse studentencafé. Burgemeester Henk Jan Meijer zal het stembureau openen door er als eerste zijn stem uit te brengen. 

De gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden op woensdag 21 maart. Voorafgaand aan het stemmen zullen er dinsdagavond vanaf 19.00 diverse activiteiten plaatsvinden in Het Vliegende Paard in het kader van de verkiezingen. Zo organiseren politieke jongerenorganisaties een debat en wordt er een stemwijzerloket ingericht speciaal voor de zwevende kiezer. Daarnaast kunnen bezoekers vanaf 23.30 in gesprek met burgemeester Henk Jan Meijer over de gemeenteraadsverkiezingen.  Er is zelf vanaf 22.00 uur een 'Voute Stemverzoekjes' feest waar de bezoeker aan de hand van stembiljetten zijn favoriete nummer kan kiezen.

Voor het stemmen is het belangrijk dat de stempas niet vergeten wordt. Bezoekers kunnen tot 1.30 uur hun stem uitbrengen in Het Vliegende Paard.

Het hele programma van de avond staat op www.buroruis.nl.

Meer berichten

Shopbox