De 'oude' IJsselbrug luidt zaterdagmiddag 3 maart de finale in van de Craft Ster van Zwolle. (foto: Leon van Bon)
De 'oude' IJsselbrug luidt zaterdagmiddag 3 maart de finale in van de Craft Ster van Zwolle. (foto: Leon van Bon)

Craft Ster van Zwolle live op tv

Zwolle - De ontknoping van de 58ste Craft Ster van Zwolle is zaterdagmiddag 3 maart 2018 live te zien op TV Oost en TV Drenthe. Eurosport 1 gaat de Nederlandse ouverture van het wielerseizoen met een vertraging van ongeveer een uur uitzenden. De finale van de openingsklassieker van de Topcompetitie is daardoor in de Benelux op tv te volgen en uiteraard via de Eurosport Player.

Organisator Jan van Ommen is blij met de aandacht die 'zijn' koers krijgt. "De afgelopen jaren was de Ster al te zien in een bijna een half uur durende samenvatting op Eurosport. Die samenvatting komt er overigens ook nu weer, maar ik ben blij dat we nu ook live op zaterdagmiddag te volgen zijn."

Volgens Van Ommen is dit niet alleen een voordeel voor de koers, maar ook voor de gehele regio. "De Craft Ster van Zwolle is één van de kernevenementen van Zwolle. Het is goed om dit evenement live op televisie te kunnen tonen aan een groter publiek. De kijkers kunnen dan niet alleen de mooie stad Zwolle maar ook de regio zien."

Ook bij de Topcompetitie spreken ze verheugd over deze ontwikkeling. Flavio Pasquino, initiatiefnemer van de Topcompetitie, spreekt van een historisch moment. "Niet eerder werd de Craft Ster van Zwolle live uitgezonden op tv en niet eerder zond Eurosport een nationale klassieker zonder UCI-status live uit op tv. Dit is een waardevolle erkenning voor de Topcompetitie en een statement dat kwaliteit niet in een UCI-label zit, maar in de context en het deelnemersveld van een koers. .""

Meer berichten