Liefdesexpert Carla Ketelaar schreef 'Laatste liefde'. In haar boek geeft Ketelaar direct toepasbare tips over hoe vrouwen de verschillende fases in het datingproces succesvol kunnen doorlopen. (foto: Marleen Sahetapy)
Liefdesexpert Carla Ketelaar schreef 'Laatste liefde'. In haar boek geeft Ketelaar direct toepasbare tips over hoe vrouwen de verschillende fases in het datingproces succesvol kunnen doorlopen. (foto: Marleen Sahetapy)

Op naar Valentijnsdag: Boek helpt bij zoektocht naar eindman

Zwolle - Hét singlescafé van 2018 blijft natuurlijk het internet. De vele datingsites en -apps buitelen over elkaar heen. "Er is niets mis met internetdaten", vertelt liefdesexpert Carla Ketelaar. Al jaren begeleidt ze zelfbewuste en zelfstandige single vrouwen bij hun zoektocht naar een liefhebbende partner. "Maar hoe de dames op liefdesjacht gaan, daar valt veel aan te verbeteren."

Daarom schreef ze het praktische datehandboek 'Vind je eindman', om goed voorbereid dat spannende daten aan te pakken. Na het toepassen van alle tips kunnen deze singles volgend jaar ook Valentijnsdag vieren met hun geliefde.
In 2050 zal de helft van de Nederlanders single zijn, zei hoogleraar sociale demografie Jan Latten onlangs. Binnenkort vieren veel mensen Valentijnsdag met hun geliefde. Singles voelen zich op deze dag juist extra 'o sole mio'. Velen hebben al wel via Tinder of een datingsite gedatet, maar het lukt niet om een langere relatie op te bouwen.

De tips van auteur Ketelaar zijn overzichtelijk. Eerst goede foto's laten maken en een beeldende tekst schrijven voor het profiel op de datingsite. "Schrijf deze tekst zo dat de potentiële date voor zich ziet hoe jullie samen iets doen", legt Ketelaar uit.

Geduld oefenen voor de zelfbewuste single blijkt lastig. "Veel vrouwen gaan redelijk dominant op liefdesjacht. Ze hebben snel een mening over de foto's van de mannen, hun teksten en vooral over hoe ze communiceren. Mannen doen het niet snel goed. Hij is te langzaam of te snel. Praat teveel of te weinig", aldus Ketelaar. Haar tip aan deze daadkrachtige vrouwen is dan ook: leun achterover en probeer tijdens de eerste afspraak eens niets van de ander te vinden. De liefdesexpert: "Ga eens voor een aardige ontmoeting. En probeer de man het initiatief te laten nemen".
In haar boek geeft Ketelaar direct toepasbare tips over hoe vrouwen de fases in het datingproces succesvol kunnen doorlopen. Daarnaast staan er praktijkervaringen in van vrouwen die menig lezer zal doen glimlachen vanwege de herkenbaarheid.

www.laatsteliefde.nl  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden