(afbeelding: Dingeman Deijs architecten)
(afbeelding: Dingeman Deijs architecten)

'Hout, zaden, granen, huiden en kwasten' in kunstwerk Hof van Volharding

Zwolle - Het ontwerp 'Het stedelijk tapijt' van Dingeman Deijs architecten is af en goedgekeurd door de gemeente Zwolle. Het komt te liggen in de Hof van Volharding op het Kraanbolwerk

In oktober vorig jaar werd het ontwerp 'Het stedelijk tapijt' van Dingeman Deijs architecten al unaniem door de jury gekozen als beste ontwerp voor het kunstwerk in het Hof van Volharding op het Kraanbolwerk. 


In het patroon van het Stedelijk tapijt zijn patronen verwerkt die de historie van de locatie (Het Kraanbolwerk) verbeelden. Hout, zaden, granen, huiden en kwasten symboliseren de verschillende functies (respectievelijk, houtzagerij, stoomolieslagerij, graanmaalderij, huidendrogerij en lakfabriek) die het fabrieksgebouw de Volharding heeft gehad. Het water heeft betrekking op de locatie het Kraanbolwerk. Het Kraanbolwerk was als overslagpunt gelegen aan het Zwarte Water. En de vlag laat Zwolle als geheel zien. 

Op het tapijt komt een boom (in boombak) en een lange houten bank waardoor de plek een prettige ontmoetingsplaats kan zijn voor bewoners en bezoekers van de binnenstad van Zwolle.


De architect werkt het ontwerp nu verder uit. Als alles volgens planning verloopt, wordt het Stedelijk tapijt in het derde kwartaal van dit jaar aangelegd. De planning van de uitwerking gebeurt in afstemming met de bouw van de woningen en de overige aanleg van de openbare ruimte.

Meer berichten