(foto: Jelle Raap)
(foto: Jelle Raap)

Zwolse VO-scholen spelen 'Hoge Nood!'

Zwolle -  Meander College, Greijdanus College, Van der Capellen scholengemeenschap en Jena XL houden zaterdag 10 februari voor de achtste keer het scholierenmuziekfestival 'Hoge Nood'! in schouwburg Odeon aan de Blijmarkt.

Deze Zwolse VO scholen kennen allemaal een actieve muziekcultuur maar de nood om meer muziek te maken in het onderwijs is nog steeds hoog. Met het festival willen de muziekdocenten aan hun leerlingen een unieke ervaring meegeven en een signaal afgeven aan de samenleving.

Deze editie is het Meander College aan de beurt om het festival te organiseren. Omdat het tevens het jubileumjaar voor de Meander Bigband is, heeft de school Odeon geregeld om het festival nog meer cachet te geven.

Het festival begint met het instuderen van een gezamenlijk stuk. De collectieve aftrap met alle scholieren zal om 12.00 uur plaatsvinden in de Hemminkzaal van schouwburg Odeon. Aansluitend worden er optredens verzorgd door de diverse ensembles van de VO scholen en zal vlak voor 16 uur het festival weer collectief worden afgesloten.

De toegang is gratis en het programma duurt van 12.00 uur tot 16.00 uur.

Meer informatie op www.facebook.com/HOGENOOD038

Meer berichten