Wijkbewoonster Catherine Maloir heeft een geschikte plek voor yoga gevonden in wijkboerderij de Klooienberg. (foto: C. Mailor)
Wijkbewoonster Catherine Maloir heeft een geschikte plek voor yoga gevonden in wijkboerderij de Klooienberg. (foto: C. Mailor)

Premie voor yogales, bewegen en ontmoeten

Zwolle - Wijkbewoonster Catherine Maloir doet al jaren aan yoga. Deze gezonde manier van bewegen en tot rust te komen wilde zij graag delen met andere wijkbewoners. Zij ging dan ook op zoek naar een yogaruimte en naar geld om materiaal aan te schaffen. En dat is gelukt.

Catherine: "Ik had mijn oog laten vallen op de wijkboerderij Klooienberg omdat daar veel bewoners uit de wijk komen, maar het is ook een geschikte yoga-plek omdat we in de zomermaanden gebruik kunnen maken van het uiterwaardegebied bij de boerderij."

Haar plan legde ze voor aan Gerbrand Meijer, coördinator van de wijkboerderij en hij ging akkoord. "De eerste stap was gezet," aldus Catherine "Gerbrand wees mij toen op de regeling Premie Op Actie van de gemeente Zwolle voor buurtinitiatieven. De lessen zijn gratis en ik heb maar een klein bedrag nodig voor het aanschaffen van yogamateriaal, maar als ik dat uit eigen zak moet betalen dan is dat toch best veel."

Eén mailtje en binnen een week kreeg Catherine een brief van Wim van Hattum wijkmanager van de gemeente Zwolle dat zij voor 145 euro yogamatten en blokken kon aanschaffen. Wim van Hattum: "Veel wijkbewoners hebben goede ideeën om hun wijk mooier en leefbaarder te maken of bewoners met elkaar in contact te brengen. Met een kleine financiële bijdrage kunnen dit soort buurtinitiatieven gerealiseerd worden. Dat stimuleren we. Dit initiatief van Catherine is een mooi voorbeeld van mensen met elkaar in contact brengen en ook nog op een gezonde manier." Meer informatie is te vinden op www.facebook.com/YogaCath/

Wie een goed idee heeft om de buurt mooier, gezelliger en veiliger te maken of om een wijkactiviteit te organiseren, of zelf de handen uit de mouwen willen steken om het idee uit te voeren, kan voor de spelregels kijken op www.zwolle.nl/premieopactie. Ook kan het idee worden voorgelegd aan het team van het Wijkservicepunt van de eigen wijk. De contactgegevens staan op www.zwolle.nl/wijken. Bellen naar 14038 kan ook.

Welke buurtinitiatieven er al gerealiseerd zijn is te zien op www.zwolle.nl/doemee.

www.zwolle.nl/doemee

Meer berichten