Informatiebijeenkomst over bijgebouwen Harculo


Informatiebijeenkomst over bijgebouwen Harculo

Zwolle - Anderhalf jaar geleden is de sloop van de energiecentrale Harculo gestart en momenteel vorderen de werkzaamheden aan het hoofdgebouw gestaag. Eigenaar ENGIE heeft BOEi, een maatschappelijke onderneming gericht op herbestemming van industrieel, agrarisch en religieus erfgoed, gevraagd te kijken naar behoud en herbestemming van een gedeelte van de voormalige centrale.

Om de intenties over de herbestemming van de bijgebouwen toe te lichten, wordt op dinsdagavond 6 februari een informatiebijeenkomst over gehouden in wijkcentrum SIO aan de Thorbeckelaan 2. Omwonenden en geïnteresseerden worden hiervoor uitgenodigd en kunnen zich aanmelden via www.harculo.nl. De informatieavond beperkt zich tot de plannen voor de genoemde bijgebouwen. Plannen voor het hele terrein moeten nog ontwikkeld worden.

BOEi ontwikkelt ideeën voor behoud en herbestemming van het koelwatergebouw, een klein gedeelte van de hoofdcentrale, de binnenhaven en het dienstengebouw. Dat laatste gebouw bevat een breed scala aan kunstwerken die na de oorlog werden vervaardigd rondom het thema energie.

De organisatie heeft veel ervaring met restauratie en herbestemming van industriële gebouwen: zo werden onder meer de Cereol-fabriek in Utrecht, de Hazemeijer in Hengelo en de ENKA-fabriek in Ede gerestaureerd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden