Mirjam Boonstra van Livv Mobile Health. "Wij hebben een dienst ontwikkeld, waarmee je zelf thuis of onderweg een hartritmestrook kunt maken binnen dertig seconden."
Mirjam Boonstra van Livv Mobile Health. "Wij hebben een dienst ontwikkeld, waarmee je zelf thuis of onderweg een hartritmestrook kunt maken binnen dertig seconden."

Kennismaken met ritmestrook en zorgrobot op Zorgtechnologie Experience

Zwolle - De hartslag thuis meten en zonder verwijzing meteen laten controleren door een specialist. Langer zelfstandig blijven wonen met zorgrobot Tessa. Of met behulp van sensoren en een app controleren of een patiënt nog wel goed in zijn rolstoel zit. Tijdens de Zorgtechnologie Experience wordt duidelijk wat technologische ondersteuning kan betekenen voor zelfredzaamheid en om langer thuis te blijven wonen. De beurs is gratis toegankelijk.

Het Zorgtrainingscentrum in Zwolle wil met de Zorgtechnologie Experience tijdens de nationale E-health week belangstellenden en betrokkenen inzicht bieden in de kansen die zorgtechnologie biedt. Tijdens de beurs worden interessante ontwikkelingen gepresenteerd en gedemonstreerd.

Zo geeft Livv Mobile Health een workshop met als thema 'Ken je waarden'. "Wij hebben een dienst ontwikkeld, waarmee je zelf thuis of onderweg een hartritmestrook kunt maken binnen dertig seconden", vertelt directeur Mirjam Boonstra. "Je ziet direct of het afwijkt. Via de Livv App kun je de ritmestrook zonder medische verwijzing doorsturen naar het Medisch Callcenter. Met de beoordeling van de medische professional kan je naar je eigen huisarts of cardioloog voor verdere behandeling. Het bijzondere is dat de dienst ook beschikbaar is voor consumenten."

Tinybots presenteert zorgrobot Tessa. "We hebben Tessa ontwikkeld voor mensen met cognitieve beperkingen en richten ons nu op mensen met dementie die nog thuis wonen", vertelt CEO Wang Long Li. "Tessa is via een app door familie of mantelzorgers in te stellen. De robot biedt structuur, instructies en suggesties voor activiteiten. Desgewenst laat ze zelfs muziek horen." Tessa lijkt niet op een robot. "Het is een soort staande pop met een gezichtje, waarop je een plantje kunt zetten."

Appbakkers ontwikkelde in opdracht van Life & Mobility een app voor de smart wheelchair. "Dat is een rolstoel voorzien van sensoren", zegt Guido Versteeg, oprichter van Appbakkers. "Wij hebben een app ontwikkeld die de data uitleest. Zo kun je op je mobiel zien of de patiënt nog goed zit, of er sprake is van vocht bij incontinentie, wat de temperatuur is, hoe de hoek is waarin de patiënt zit, hoe lang hij al in dezelfde houding zit en dergelijke. Tijdens Zorgtechnologie Experience kunnen belangstellenden de smart wheelchair bekijken en uitproberen." Er zijn echter veel meer zorgtechnologische ontwikkelingen die de bezoeker tijdens dit evenement zelf kan ervaren. Zorgtechnologie Experience vindt plaats op donderdag 25 januari van 13.00 tot 17.00 uur bij het Zorgtrainingscentrum aan de Dr. Van Heesweg 1A (ingang tegenover Isala). Entree: gratis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden